Európa cenzúrázatlanul: ez a címe annak az első alkalommal megrendezett online videókonferenciának, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz július 8-án 10 órától Aleksandar Vučić szerb elnök, Janez Janša szlovén miniszterelnök és François-Xavier Bellamy francia filozófus-politikus társaságában.

Az eseményt Balog Zoltán, az emberi erőforrások korábbi minisztere jelentette be a Polgári Magyarországért Alapítvány Facebook-oldalán közzétett videóban: július 8-án online konferenciát tartanak Orbán Viktor miniszterelnök mellett több európai politikai vezető társaságában. 

Magyarország számára sorsdöntő, hogy merre és hogyan halad az európai nemzetek közössége. Európa számára sorsdöntő, hogy Közép- és Délkelet-Európa, benne Magyarországgal, elfoglalhatja-e az őt megillető helyet, amikor közös jövőnkről cserélünk eszmét  - fogalmazott Balog Zoltán, illetve hozzátette: 

Ezt az eszmecserét nem lehet a politikai korrektség szűk keretei közé szorítani.

Szükséges újrafogalmazni az európai szolidaritás területeit és formáit, illetve megtalálni válaszainkban a közös és eltérő szálakat. [...] Nem szabad, hogy elrettentsen a mai baloldali fölényű fősodratú média attól, hogy alapvető értékeinket: a család, a nemzet, a szubszidiaritás, a teremtés megőrzésének értékeit újra előtérbe helyezzük - mondta Balog Zoltán.

Megtiszteltetés, hogy most három kiváló államférfi, és egy bátor francia politikus-filozófus elfogadta meghívásunkat első webkonferenciánkra, és megosztják gondolataikat ezekben a létfontosságú kérdésekben. Tabuk nélkül, cenzúrázatlanul  - hívta fel a figyelmet.