Két napig még marad a kánikula, majd lehűlés érkezik

2020.07.05. 06:04

Vasárnap 30, hétfőn napközben pedig akár 33 fok is lehet, majd estétől egyre többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Vasárnap: Sok, szinte zavartalan napsütésre, kiváló strandidőre számíthatunk. Nem lesz csapadék. Az északnyugati szél csak néha élénkül meg. 30°C körüli kánikula várható.

Hétfő: Estig folytatódik a napos, meleg idő. Estétől aztán északnyugat felől záporok, zivatarok alakulnak ki. Napközben már fokozatosan élénkül, késő estétől viharossá is fokozódik az északnyugati szél. Hidegfront érkezik.  A front előtt még 29-33 fokos hőség valószínű.

Kiváló strandidő lesz vasárnapForrás: MTI/Varga György

Kedd: A nap első felében erősen felhős idő lesz szórványosan záporokkal, majd délután csökken a felhőzet, kisüt a nap. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, olykor viharos, de estére csillapodik. 18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet, jelentősen felfrissül a levegő. 

Szerda és csütörtök: Napos, száraz, kellemes nyári napok várhatók. Reggelente 10-17, délutánonként 23-29°C közötti értékeket mérhetünk.