Két napig még marad a kánikula, majd lehűlés érkezik

Zalakaros, 2019. augusztus 12. Fiatalok a Zalakarosi Fürdő parkjában 2019. augusztus 12-én. A kánikula miatt hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos hétfő éjfélig. Jelentős lehűlést hoz a másnap érkező hidegfront, 10 fokot, néhol akár többet is csökken a csúcshőmérséklet pár nap alatt. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Vasárnap 30, hétfőn napközben pedig akár 33 fok is lehet, majd estétől egyre többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Vasárnap: Sok, szinte zavartalan napsütésre, kiváló strandidőre számíthatunk. Nem lesz csapadék. Az északnyugati szél csak néha élénkül meg. 30°C körüli kánikula várható.

Hétfő: Estig folytatódik a napos, meleg idő. Estétől aztán északnyugat felől záporok, zivatarok alakulnak ki. Napközben már fokozatosan élénkül, késő

estétől viharossá is fokozódik az északnyugati szél. Hidegfront érkezik.

A front előtt még 29-33 fokos hőség valószínű.

Kiváló strandidő lesz vasárnap Forrás: MTI/Varga György

Kedd: A nap első felében erősen felhős idő lesz szórványosan záporokkal, majd délután csökken a felhőzet, kisüt a nap. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, olykor viharos, de estére csillapodik.

18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet, jelentősen felfrissül a levegő.

Szerda és csütörtök: Napos, száraz, kellemes nyári napok várhatók. Reggelente 10-17, délutánonként 23-29°C közötti értékeket mérhetünk.