Soltész Miklós: A hit továbbadása megtartó erő

SOLTÉSZ Miklós
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a görögkatolikus turisztikai látogatóközpont átadásán Debrecenben 2020. július 5-én. A látogatóközpontot a hajdúdorogi görögkatolikus főegyházmegye és a debreceni önkormányzat közösen építette.
Vágólapra másolva!
Megtartó erőnek nevezte a hit továbbadását a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Debrecenben, a görögkatolikus turisztikai látogatóközpont átadásán.
Vágólapra másolva!

Soltész Miklós Brüsszelnek is üzent: azt mondta, a kétezer éves keresztény közösségekből, hitükből fakad az európai kontinens kultúrája.

Az államtitkár felidézte II. János Pál pápa egykori máriapócsi látogatásán elhangzott szavait a szabadságról, majd hozzátette:

az egyházak az elmúlt harminc évben jól éltek a szabadsággal, megőrizték, továbbadták és erősítették a hitet.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (k, szemben) beszédet mond a görögkatolikus turisztikai látogatóközpont átadásán Debrecenben 2020. július 5-én Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az államtitkár a látogatóközpontra utalva kiemelte a kultúra és a történelem ismeretének és továbbadásának a fontosságát, a közösségmegtartó erejét, a rendezettség nevelő szerepét, és mindenekelőtt a hit továbbadásának parancsát.

- mondta Soltész Miklós.

A látogatóközpontot a hajdúdorogi görögkatolikus főegyházmegye és a debreceni önkormányzat közösen építette Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester szerint a most elkészült,

Hit és kultúra elnevezésű látogatóközponttal Debrecen az Európát behálózó zarándokutak fontos állomása lesz.

A polgármester hangsúlyozta Debrecen spirituális központ szerepét, ahol három püspökség - református, római-, illetve görögkatolikus - működik, és a városban van az ország legnagyobb zsidó közössége is.

A görögkatolikus turisztikai látogatóközpont Debrecenben az átadás napján, 2020. július 5-én Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

- mondta Papp László.

Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi görögkatolikus főegyházmegye érsek metropolitája (b) felszenteli a turisztikai látogatóközpontot Debrecenben az átadása napján, 2020. július 5-én Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A hajdúdorogi főegyházmegye és Debrecen önkormányzata által közösen épített turisztikai látogatóközpontot Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita szentelte fel.