Újra bíróság elé áll a pásztói csecsemőgyilkos

2020.07.05. 10:48

A pásztói nőt azzal vádolják, hogy 2018 szilveszterén titokban megszülte kisfiát egy híd alatt, majd feldarabolta és a patakba dobta. Az egyik tavalyi tárgyalásának a szünetében megint szült egy gyereket a mosdóban, akkor sem tudta senki, hogy terhes. A csecsemőt akkor egyből elvették tőle. A nő most újra bíróság elé fog állni – írja a Bors.

Ismét tárgyalásra készült az a H. Mónika, aki két éve szilveszterkor meggyilkolta a csecsemőjét. Mindenki előtt titkolta, hogy terhes, majd egy házibuli után a patak partján, egy híd alatt megszülte a kisfiát.  Ahogy felvette a gyereket, egyből le is ejtette a kőre. Ezek után egy pulóverbe tekerte a síró csecsemőt és sétálgatott vele a környéken, majd visszament a patakhoz.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ekkor többször megütötte a fején, fojtogatta, majd egy késsel feldarabolta a csecsemőt és a testrészeket bedobta a patakba. 

A csecsemőgyilkos nőt először letartóztatták, később viszont kiengedték a börtönből, most az anyjánál él. Már találkozhatott a másik három gyerekével is, akik jól tudják, hogy mivel vádolják. Amikor láthatásra mennek hozzá, ezt a témát nem hozzák szóba – írja a Bors.

A nő korábban a lapnak elmondta, hogy bűnösnek tartja magát, de azt tagadta, hogy ő darabolta fel a csecsemőt. 

Akartam azt a babát, ha kellett volna, egyedül is felnevelem. Hibáztam, de gyilkos nem vagyok. Abban valóban én vagyok a bűnös, hogy félelmemben nem kértem elegendő segítséget. Már többször próbáltam menekülni Janitól, de nem tudtam, mert ott volt a két közös gyerekünk – mondta H. Mónika. Állítása szerint a párja azt mondta neki, hogy nem akar több gyereket, de ha mégis teherbe esik, akkor majd kirugdossa belőle a gyereket. 

"Sokkos állapotban voltam, amikor megszültem a gyerekem. Felvettem, de véletlenül kicsúszott a kezeim közül, és ráesett egy kőre. Azt hittem, halott. Nem voltam magamnál, sokkot kaptam, és elrohantam. De nem követtem el azt, amivel vádolnak, nem daraboltam őt fel!" – magyarázta a nő a lapnak. Elmondása szerint a családja hisz neki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK