Egy ukrán nő több mint 37 ezer doboz, magyar zár- és adójegy nélküli cigarettát hozott be az országba. A nő egyességet kötött az ügyészséggel.

Az ukrán állampolgárságú nő tavaly májusban bérelt Lengyelországban egy autót, aminek a hátsó és az oldalsó ablaki le voltak fóliázva, ami miatt nem lehetett rendesen belátni a kocsiba. Tudott róla, hogy ismeretlen emberek ismeretlen helyen 37.500 doboz magyar zár- és adójegy nélküli cigarettát pakoltak az autóba. Ezt akarta keresztül vinni Magyarországon. A cigi kiskereskedelmi eladási ára 54 millió forint.

A nő tavaly júniusban Esztergomban hajtott a bérelt autóval, majd megállt a Nagy Duna sétány parkolójában, ahol a rendőrök elfogták.

Az ügyészség Különösen nagy értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdasággal vádolta a nőt, majd egyességet kötöttek. Ennek megfelelően a bíróság július 1-jén 2 év börtönre ítélte, valamint 3 évre kiutasította az országból. Ezen kívül a bíróság elkobozta a lefoglalt cigarettát – írja közleményében a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.