Amerikai nagykövet: Magyarország jelentős orosz, kínai és amerikai érdeklődésre tart számot

Orbán Viktor, David B. Cornstein
Orbán Viktor és David B. Cornstein
Vágólapra másolva!
Magyarország Közép-Európa részeként jelentős orosz, kínai és amerikai érdeklődésre tart számot - mondta David Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete egy amerikai rádiós beszélgetős műsorban helyi idő szerint vasárnap.
Vágólapra másolva!

Cornstein John Catsimatidis milliárdos üzletember CATS Roundtable nevű rádiós beszélgetős műsorának vendégeként vázolta röviden Magyarország és az Európai Unió helyzetét.

Orbán Viktor miniszterelnök és David B. Cornstein amerikai nagykövet Forrás: Ripost

A nagykövet Catsimatidis kérdésére elmondta: sok a bizonytalanság az Európai Unió jövőjét illetően. Rámutatott: az Európai Unió az Egyesült Államoknál sokkal polarizáltabb, és számos törésvonal választja el tagjait ideológiája, földrajzi helyzetük vagy a migrációhoz hasonló megosztó kérdésekben képviselt álláspontjuk mentén.
Országtól függ az is, hogyan áll a kormány a nyitott határok kérdéséhez.

- magyarázta. Magyarország elsősorban ennek tükrében válogatja meg, kiket enged be területére, legyen szó turistákról, vagy letelepedni vágyókról - tette hozzá.

Az orosz befolyásról szólva Cornstein elmondta: Magyarországnak elsősorban energiafüggősége és földrajzi közelsége miatt kell kapcsolatban állnia Moszkvával, míg a történelmi előzmények inkább tartózkodóvá teszik.

A nagykövet "a világ legjobban őrzött titkának" nevezte Magyarországot, mert gyönyörű tájai, remek ételei és viszonylagos olcsósága ellenére kevéssé ismert a külföldiek körében.