Kislányokat kényszerített prostitúcióra a magyar banda

2020.07.06. 11:31

Veréssel és megfélemlítéssel kényszerített lányokat prostitúcióra egy több, mint tíztagú banda. A lányok közül többen 18 évesnél is fiatalabbak voltak. A pénzük jelentős részét elvették. Legalább két tucat lányt zsákmányoltak ki.

A vádirat szerint a szervezet feje a családfő volt, akinek irányítása mellett felesége, fia
és lányai, és másik nyolc ember 2013-tól előbb több lányt, köztük 18 évesnél is fiatalabbakat kényszerítettek prostitúcióra előbb Bécsben, aztán Dunaújvárosban.A nők megszerzését és szállítását a családfő és fia koordinálták, a bordélyházakban a prostitúciós tevékenységet a nő felügyelte.

A banda többi tagja a lányok felkutatásában, beszervezésében és szállításában vett részt, de voltak, akik egyfajta futtató-irányító munkát végeztek.

Több fiatal lányt erőszakkal vettek rá a prostitúcióra, meg is verték és fenyegették őket. A lányoktól a pénz jelentős részét, amelyet a kuncsaftoktól kaptak, elvették, és azt egymás között elosztották.

Az ügyészség 24 olyan lányról tud, akit kizsákmányoltak. A banda összes tagjára letöltendő börtönt indítványoztak, és vagyonuk elkobzását.