A baloldali vezetésű Miskolci Önkormányzat a Velünk a Város nevű helyi összefogás képviselőinek a közvetlen családtagjait alkalmazza a városházán, de adófizetői pénzből fenntartott álláshoz jutott Varga László MSZP-s országgyűlési képviselő felesége is, aki a Polgármesteri Hivatal Sajtó, Kommunikációs és Városmarketing Osztályának a vezetője lett. A baloldal tehát családi kifizetőhelyként kezeli a borsodi megyeszékhely önkormányzatát, miközben durva megszorításokat vezetnek be.

„Egy család is pontosan megtervezi a bevételeit és a kiadásait, otthon is sző mindenki terveket, kicsiket, nagyokat" - nyilatkozta még júniusban Miskolc polgármestere, Veres Pál egy helyi baloldali lapnak.

Veres PálForrás: MTI/Vajda János

A miskolci „baloldali család" pontosan megtervezte a bevételeit, amikor tagjaival, elvtársaival elfoglalták a jól fizető állásokat az önkormányzati cégek vezető testületeiben és a Polgármesteri Hivatalban – hívja rá fel a figyelmet a Sajómente nevű helyi hírportál.

A Velünk a Város nevű miskolci baloldali szivárványkoalíció képviselői a saját családtagjaiknak szereznek zsíros állásokat az önkormányzatnál, elharácsolva az adófizetők pénzét, miközben Veres Pál polgármester folyamatosan vezeti be a megszorításokat - írják.

A miskolciak közül van, aki a közösségi oldalakon erre úgy reagál, hogy Pali miért hagyja?A Sajómente azt valószínűsíti, hogy Veres Pálnak ebbe nincs beleszólása, mert Karácsony Gergely budapesti polgármesterhez hasonlóan a helyi koalíció bábja.

Veres nem mellesleg a Velünk a Város színeiben nyert polgármesteri mandátumot. A politikus egyébként nem tagja egyik baloldali pártnak sem, de teljes mértékben a Gyurcsány-féle DK és az MSZP befolyása alatt áll.

A hírportál szerintegyszerűen figyelmen kívül hagyják a polgármester véleményét, amikor alkalmazzák a saját családtagjaikat.A Sajómente információi alapján az alábbi baloldali politikusok családtagjai kerültek az önkormányzathoz:

  • dr. Simon Gábornak, a Velünk a Város frakcióvezetőjének, a MiskolcHolding Zrt. Felügyelő Bizottsága elnökének felesége, dr. Turai Emese jogi megbízásokat kap az önkormányzattól
  • Varga Andrea Klára alpolgármesternek a férje, Szabó Zoltán, a MIHŐ Kft. Felügyelő Bizottságának a tagja
  • dr. Varga László MSZP-s országgyűlési képviselő felesége, Dr. Vargáné Barkóczi Boglárka a Polgármesteri Hivatal Sajtó, Kommunikációs és Városmarketing Osztályának a vezetője
  • Révész Péter önkormányzati képviselő nevelt lánya, Borbély Bianka, a Miskolci Kulturális Központ Felügyelő Bizottságának a tagja

Ezek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a miskolci baloldal a város önkormányzatát családi kifizetőhelynek használja, a polgármester pedig nem tud tenni semmit, mert csak egy báb.