Szijjártó Péter gratulált a Horvát Demokratikus Közösségnek

2020.07.06. 11:39

Gratulált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Horvát Demokratikus Közösségnek (HDZ), amely megnyerte a vasárnapi előrehozott parlamenti választásokat Horvátországban.

Szijjártó Péter hétfőn a közösségi oldalán úgy fogalmazott röviddel azután, hogy Aleksandar Vucic pártja fölényesen nyert Szerbiában, hétfőn Horvátország is jobboldali győzelmet ünnepelhetett. Gratulálunk HDZ-s barátainknak - tette hozzá.

Azt írta, hogy az elmúlt években - főleg a migrációs válság kirobbanása óta - Közép-Európa a nemzetközi liberális "mainstream" támadásainak célkeresztjében áll. Politikusok és újságírók sora képtelen megemészteni, hogy jobboldali, kereszténydemokrata, migrációellenes, a nemzeti érdeket elsőnek tekintő kormányok hosszú évek óta sikeresek tudnak lenni - fogalmazott.

Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök, a jobboldali kormányzó Horvát Demokrata Közösség (HDZ) elnöke ünnepel támogatóival Zágrábban 2020. július 5-én.Forrás: MTI/EPA/Antonio Bat

Láthatjuk, tapasztalhatjuk azt a fake news-hadjáratot, amivel folyamatosan gyengíteni próbálják a jobboldali kormányokat. Ez a törekvés viszont egyelőre teljes kudarc: a közép-európaiak nem kérnek a kioktatásból, a lenézésből és a leckéztetésből - írta Szijjártó Péter.