Utolsó pillanataiban bajba jutott barátja életéért a sajátját is kockára tette a Deák téri kettős gyilkosság egyik áldozata tudta meg a Blikk. Azt írják, ő maga elkerülhette volna a tragédiát, ha nem védi barátját.

A Blikk információi szerint az eddigi teóriával szemben a meggyilkolt László és Gergő először nem is azokkal rúgta össze a port, akik közül az egyik végül megölte őket, hanem egy teljesen más társasággal.

Virágok, mécsesek és fényképek a Deák téri kettős gyilkosság helyszínénFotó: Szabó Gábor - Origo

A lap úgy tudja, a jelenleg gyilkossággal gyanúsított fiú és társai egy ideig csak szemlélői voltak a kirobbanó viszálynak, végül eddig tisztázatlan okból beszálltak, majd Cs. Krisztián kést rántott, és két fiút halálra szurkált a gyanú szerint.

A nyomozás még nagyon az elején tart, így sok részletre még nincs pontos magyarázat. Az általam ismert információk szerint az már most világosnak látszik, hogy László sokáig próbálta távol tartani magát a kialakult helyzettől, végül akkor sodródott bele az eseményekbe, amikor látta, hogy barátja, Gergő komoly életveszélyben van. Megpróbált segíteni neki, de alulmaradt – mondta a lapnak Csapi Szilvia, László családjának sértetti jogi képviselője.

Az üggyel kapcsolatban Cs. Krisztián mellett két másik fiút, egy testvérpárt is letartóztatták, ők a verekedésben vehettek részt.