Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere nemrég létrejött hivatalos Facebook-oldalán „Miniszteri percek" címmel videóinterjú sorozatot indított, amelyben e-mailben küldött nézői kérdésekre válaszol. A legújabb epizódban szó esik arról, hogy Ungár Péter (LMP) vitára hívta Kásler Miklóst a szociális dolgozók béremelésével kapcsolatban, ami a miniszter szerint csak egy politikai akció, ugyanis a szociális dolgozók bére az elmúlt 5 évben minden éven emelkedett és további emelések várhatók. A miniszter a koronavírus esetleges második hullámával kapcsolatos kérdésekre is választ adott.

Samók Dávid, a PestiSrácok munkatársa ismertette a videóinterjúban, hogy Ungár Péter országgyűlési képviselő vitára hívta Kásler Miklóst a szociális dolgozók béremelésével kapcsolatban. Rengeteg néző érdeklődött, hogy a miniszter elfogadja-e Ungár Péter felkérését. A tárcavezető elmondta, hogy a vitafelhívásnak nincs tárgya, ez valójában csak egy politikai akció. Ugyanis az utóbbi időszakban, 5 éven keresztül, minden évben emelkedett a szociális dolgozók fizetése és elérte a 2010-es fizetésük 114 százalékát. Továbbá a béremelkedés várhatóan évről-évre folytatódni fog, mivel a kormány a következő időszakra is lényegesen megemelte az emberi erőforrások minisztériuma minden ágazatának a költségvetését.

A koronavírus védekezéssel kapcsolatos kérdésekre azt reagálta a miniszter, hogy az Operatív Törzs továbbra is ülésezik, a készenléti állapot fenntartása mellett további intézkedéseket hoz, hogy időben megakadályozzuk a fertőzés kiugró újra elterjedését. Kásler Miklós hozzáfűzte, ha a lakosság továbbra is fegyelmezetten viselkedik és a kormány változatlanul pontos döntéseket hoz, akkor jelentősebb második hullámra nem számíthatunk.

Viszont azt senki nem tudja megjósolni, mikor következik be második hullám, vagy hogy bekövetkezik-e egyáltalán. Ezért arra kéri a miniszter a lakosságot, hogy tartsák be az eddig jól bevált szabályokat, mint a távolságtartást, a kézmosást és a védőfelszerelések megfelelő viselését, mert ezzel embertársainkat is védjük. Végül hangsúlyozta, hogy a vírusfertőzésnek nincs még vége.

A "Miniszteri percek" videóinterjú sorozatot Kásler Miklós hivatalos Facebook-oldalán követhetik, kérdéseiket pedig a miniszteripercek@gmail.com címre küldhetik.