Zivatarok, az erős szél és felhőszakadás miatt adtak ki figyelmeztetést

Égszakadás Újpesten 2020 június 29-én , eső, zivatar, nyár, szél, vihar
Vágólapra másolva!
Zivatarok, az erős szél és felhőszakadás miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést hétfőre több megyére.
Vágólapra másolva!

Délutántól néhol már előfordulhat zivatar, majd estétől egyre több helyen - nagyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti felén és a délnyugati megyékben - számíthatunk kialakulásukra - írja figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A zivatarokhoz viharos szél, felhőszakadás és jégeső társulhat.

Estétől egyre több helyen lehet zivatar Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az előrejelzés szerint estétől, - zivataroktól függetlenül -, a megerősödő északnyugati szelet előbb a Dunántúlon, majd a középső országrészben, késő estétől pedig már északkeleten is viharos lökések kísérik.

Zivatarok miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki hétfőre Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyékre.

Az erős szél miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyékben.

Felhőszakadás miatt pedig Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben.