Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt még mindig folyik a nyomozás L.L. Junior tavaly augusztusban meghalt kisfia, Dávidka balesete ügyében. Az ügyészség az édesanyát, Hopp Csillát és a barátnőjét gyanúsítja, a Ripost birtokába került információk alapján pedig könnyen lehet, hogy hamarosan vádemelésre kerülhet sor.

A Ripost a Fővárosi Főügyészség sajtóosztályától megtudta, hogy a gyanúsítás elleni panaszt, amit Csilla és az ügyvédje május közepén adott be, az ügyészség most elutasította.

Jelenleg is gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás két fővel szemben, az ügyészség a gyanúsítás elleni panaszokat elutasította - közölte a lappal a Fővárosi Főügyészség. 

Mentők és baleseti helyszínelők 2019. augusztus 31-én a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél, ahol a gázolás történtForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Hopp Csilla ügyvédje szerint a panasz csak azt bírálja el, hogy jogszerű volt-e az eljárás a rendőrség részéről. Ebből az ügyből még bármi lehet, mondta az ügyvéd, így azt sem lehet kizárni, hogy vádat emelnek ellene, és azt sem, hogy megszüntetik az eljárást. Amennyiben a legrosszabb forgatókönyv bekövetkezik, és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt elítélik Csillát, akkor egytől öt évig terjedő szabadságvesztés várhat rá. 

"Véleményem szerint azonban ebben az ügyben végrehajtandó szabadságvesztés szóba sem jöhet. Ennek ellenére sajnos számítunk rá, hogy ha vádemelésre kerül sor, több éven át húzódó procedúra vár ránk" - mondta a Ripost-nak dr. Horváth B. Gábor