Neveket vágtak le a nemzeti konzultációs ívekről DK-s önkéntesek

Kecskemét, 2020. június 15. Kézbesítő nemzeti konzultációs kérdőívet tartalmazó levelet dob postaládába egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én. Ezen a napon Kecskeméten megkezdődött a nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése, amely várhatóan egy hónapig tart. A posták a mintegy 7,8 millió küldeményt ütemezetten kapják meg. MTI/Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Neveket vágtak le a nemzeti konzultációs ívekről Veresegyházon DK-s önkéntesek - erről számolt be a Hír TV egyik nézője. Két hete pedig, ahogy az Origo megírta, egy szintén baloldali aktivista lopta ki Szolnokon a postaládákból a nemzeti konzultációs íveket. A Nemzeti Adatvédelmi és Információ-szabadság Hatóság elnöke szerint jogilag aggályos, ha arra nem jogosultak gyűjtik össze a konzultációs íveken szereplő adatokat.
Vágólapra másolva!

Szombaton Veresegyházon, a piaci napon gyűjtötték az íveket a Gyurcsány-párt aktivistái. A Hír TV egyik nézője fényképezte le, amint egy DK-s aktivista 10-15 konzultációs kérdőívet a kukába dob, csakhogy a nevek ki voltak vágva az ívről. A Nemzeti Adatvédelmi és Információ-szabadság Hatóság elnöke szerint az akció jogilag aggályos.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ezzel az akciójával a baloldal törvénytelenséget követ el.

- mondta Hollik István.

Kézbesítő nemzeti konzultációs kérdőívet tartalmazó levelet dob postaládába egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én. Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A baloldal nem örül, hogy a kormány kíváncsi az emberek véleményére

A Nemzeti Konzultáció megtámadására két hete szólított fel Hadházy Ákos és Szél Bernadett. A független országgyűlési képviselők arra buzdítottak, hogy nekik küldjék vissza a kitöltött kérdőívet. Ugyanezen a napon, már délután egy baloldali aktivista lopott ki konzultációs íveket egy postaládából Szolnokon, ezt egy biztonsági kamera rögzítette, ami az Origo birtokába került. Debrecenben pedig utcai kukában landolt jó néhány kitöltött nemzeti konzultációs kérdőív, miután egy motoros a helyi momentumosoknak átadta őket. A történtek miatt kérdőre vont momentumosok persze rendületlenül állították, hogy mindez meg sem történt.

A veresegyházi üggyel kapcsolatban a Hír TV kereste a Demokratikus Koalíciót: szerették volna megtudni, hogy ők kérték-e az aktivistákat az ívek gyűjtésére, és mi a garancia arra, hogy az íveken szereplő adatokkal nem élnek vissza, de kérdéseikre nem érkezett válasz.