Egy 54 éves nő felgyújtotta a mányi házát. A házban bent volt a gondozásra szoruló élettársa is. Az idős férfit a szomszédok mentették ki. Később a nő feladta magát, és elmondta, hogy az egészet a párja és a fia közötti viták miatt tette.

A rendőrök vasárnap, este kilenc óra után kaptak bejelntést arról, hogy ég egy ház Mányon. A katasztrófavédőkkel együtt érkeztek meg, akkor a kétszintes ház földszintje már lángokban állt.

Forrás: Police.hu

Miközben a tűzoltók a lángokat oltották, a rendőrök elkezdtek nyomozni. Rögtön kiderült, hogy szándékos gyújtogatás történt, illetve, hogy a gyújtogató a ház egyik tulajdonosa lehet, akit azonnal elkezdtek keresni. A másik tulajdonost, egy beteg, idős férfit már előtte kimentették a közelben lakók.

Forrás: Police.hu

Másnap reggel az asszony Balatonvilágosról hívta a segélyhívót, és elmondta, hogy szeretné feladni magát, mert előző este felgyújtotta mányi otthonát. A rendőrök az 54 éves nőt Balatonvilágoson elfogták.

A nő vallomásában elmondta, hogy élettársa gyerekével fennálló vitái miatt vett benzint, amelyet a ház két szintjén szétlocsolt, majd meggyújtott. Mikor látta a tüzet fellobbanni, autóba ült és Balatonvilágosra ment.

Forrás: Police.hu

A nő ellen eljárás indult.