Úgy megütötte feleségét egy szegedi férfi, hogy megpördült a széken

2020.07.08. 10:03

Egy szegedi férfinak megromlott a házassága, majd rendszeresen verni kezdte a feleségét. Az is előfordult, hogy gyilkossággal fenyegette. A férfi ruhák között akart elbújni a rendőrök elől, amikor érte mentek.

A férfi házassága 2019 nyarára romlott meg, innentől kezdve rendszeresen szidta a nőt, valamint elment a munkahelyére, ahol olyan erővel pofon ütötte, hogy elesett. Egy szegedi üzlet előtt az utcán is megrúgta, de az otthonukban is többször megverte. Egyszer olyan pofont adott a nőnek, aki egy forgószéken ült, hogy a székkel együtt megpördült.

Máskor a nő az ütéstől elesett, a férfi pedig akkorát rúgott a mellkasára, hogy több bordája eltört. Olyan is előfordult, hogy a nő az utcára menekült a férfi elől, aki utána rohanva azzal fenyegette, hogy megöli.

A kapcsolati erőszak valamint súlyos testi sértés miatt indult büntetőeljárásban az ügyészség többek között szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt javasolta a férfi letartóztatását. A bűnismétlés veszélyét megalapozza az, hogy a férfi többszörösen büntetett előéletű, valamint nem lehet kizárni, hogy szabadlábon hagyása esetén úja megverné a feleségét. A szökés veszélyét pedig az támasztja alá, hogy amikor a rendőrség őrizetbe akarta venni, a testvére otthonában a ruhák között próbált elbújni.