Vágólapra másolva!
Egy budapesti férfi és a társai jól megtervezett rendszerben az interneten árulták a kábítószert, amit később postán, utánvétes levélben küldtek el a vevőnek.
Vágólapra másolva!

A 37 éves férfi és az eddig ismeretlen társai 2017 végén egy webshopon különböző fantázianeveken hirdették a kábítószert, amit csak a vevők ismertek.

A megrendelt csomagokat két budapesti postán adta fel az ország bármely pontjára.

A borítékon hamis adatokat adott meg, és mivel nagy forgalmat bonyolított, és a posta dolgozói is ismerték, nekik is álnéven mutatkozott be.

Az utánvéttel kifizetett árat a banda tagjai egy nő nevére nyitott bankszámlára utaltatták a postával, amit bankkártyával vettek fel.

A rendszer két esetben bukott meg. Az egyik az volt, amikor az egyik levél a feldolgozás közben megsérült, és a benne lévő anyag gyanús lett a postai dolgozónak, aki ezért hívta a rendőrséget.

A másik esetben egy miskolci levél lett gyanús a NAV munkatársainak, majd a kábítószer-kereső kutya is jelzett a levélre.

A hatóságok azonosították a postai adatbázisból a rendszeresen álnéven feladott csomagokat. A 37 éves férfi összesen 1651 csomagot adott így fel, az eladott biofű értéke nagyjából 24,5 millió forint.

Az ügyészség kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt emelt vádat a férfi ellen, aki 8 évet is kaphat. Jelenleg szabadlábon védekezik.