Hujber Ferenc szerint megalázták és szexuálisan zaklatták őt és más hallgatókat is a Színművészetin

Vágólapra másolva!
Hujber Ferenc, a Vígszínház egykori színésze, a Színművészeti Egyetem volt hallgatója a Facebookon írt arról, hogyan alázták meg a Színművészetin, és erősen utalt rá, hogy egykori osztályfőnöke szexuálisan zaklatott színészlányokat - írja a Ripost. Hujber Ferenc állítja írásában: szexuálisan zaklatták és megalázták a Színművészetin. 
Vágólapra másolva!

A Ripost írta meg, hogy Hujber Ferenc egy friss Facebook-posztjában meséli el, hogyan alázták meg őt és társait a tanáraik annak idején a Színművészetin. A színész egy konkrét esetet is felelevenít, melyben megszólítja néhány színművészetis társát is. Azt javasolja nekik, hogy "menjenek le az Ódry színpad alatti öltözőkbe és zuhanyozzanak le fürdőruhában! Aztán menjenek vissza a színpadra dideregve, fázva, mint kellett anno 1995-ben. Menjenek vissza, hogy az ott röhögő tanárok megbeszéljék a fülük hallatára, kinek mennyit kell fogyni szeptemberig. Menjenek vissza, és ott a frissen felvett női hallgatók eldöntik arc, alkat, kisugárzás alapján, kivel akarnak dolgozni. Szerintem ez így igazságos. Cseppet sem tisztelettel! Hujber Ferenc" – írta. Később egy kommentre reagálva konkrétan leírta: szexuálisan és verbálisan is megalázták őt és osztálytársait.

Az Origo kereste Hujber Ferencet még a hétvégén. Udvarias hangú válaszban utasította el, hogy részletezze bejegyzését.

Két nappal később egy meglehetősen kegyetlen hangvételű posztban ismét a Színművészetiről írt Hujber. Egykori mesterét - a mester szót idézőjelbe teszi Hujber - Weinsteinnek nevezi, utalva a hollywoodi szexuális ragadozóra, aki hosszú börtönbüntetését tölti. A már meghalt rendezőtanár Hujber szerint - idézzük - "generációknak és húszéves gyerekeknek adta át a »tudását, szeretetét és az igaz hitét mindnyájunkban«! Legyen Neki könnyű a föld! Ámen! Nemá!" – írta Hujber Ferenc.

A Ripost próbálta megkérdezni az általa megnevezett osztálytársakat, igaz-e mindaz, amiről Hujber ír. Polyák Lillát érték el, aki nem kívánt nyilatkozni.

Mivel Hujber első bejegyzésében nemcsak az azóta meghalt rendezőtanárról ír - aki már nem tud védekezni -, hanem Máté Gáborról is, mint aki legalábbis szemtanúja lehetett a fürdőruhás megalázásoknak, ezért az Origo két napja megkérdezte tőle: így történt-e, és általánosságban, ha volt ilyen, mit gondol az ilyen felvételiztetésről?

Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója, a Színház- és Filmművészeti Egyetem egyik vezető tanára egyelőre nem válaszolt a kérdéseinkre.