Összehangolt akcióban csaptak le a rendőrök az unokázós csalókra – videó

2020.07.08. 12:38

Hét helyen csaptak le a rendőrök egyszerre egy unokázós banda tagjaira. Annyi embert fogtak el, hogy a zuglói rendőrkapitányságon alig maradt üres kihallgató szoba. Összesen kilenc embert - öt nőt és négy férfit – vittek be, hatot már meg is gyanúsítottak. A lakásokon tartott kutatások közben 7,2 millió forintot, és a csaláskor használt eszközöket foglaltak le.

A gyanú szerint a most felszámolt banda tagjai külföldön bujkáló főnökeik utasításait követték. Három férfi futár volt, vagyis ők mentek el az idős emberektől kicsalt pénzért.

Forrás: Police.hu

Maguk a hívások minden esetben külföldről érkeztek, és minden esetben balesetre hivatkozva pénzt vagy értékeket kértek.A banda női tagjainak az volt a dolga, hogy a csalással megszerzett ékszereket eladják.

Forrás: Police.hu


A nyomozás jelenlegi adatai szerint a banda az idős emberektől 20 millió forintot csalt ki Pest, Hajdú-Bihar, Fejér, Zala és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A hat elfogott ember közül egy tett vallomást, de ő is mindent tagadott.

Az ügyészség közben indítványozta a hat ember letartóztatását, mivel szerintük tartani lehet attól, hogy megszöknek. Ahogy azt sem lehet kizárni, hogyha szabadon maradnak, nem követnek el újabb hasonló csalást.