Pisztolyt rántott aztán megütött a családgondozót a bajai férfi

2020.07.08. 11:24

A vádirat szerint a 78 éves férfi egy Baja környéki községben nevelte a lányát, akit a hatóság védelembe vett. A gyámhatóság családgondozót is rendelt ki, akinek a feladata volt az iskola és a család közötti kapcsolattartás, az igazolatlan hiányzásokról való tájékoztatás. A családgondozó ezen kívül családlátogatásokat is tartott. Egy ilyen alkalommal támadt rá a vád szerint a férfi.

 

Az iskola decemberben arról tájékoztatta a családgondozót, hogy a lány több óráról is igazolatlanul hiányzott, ezért megkérték, hogy vegye fel a családdal a kapcsolatot. A családgondozó el is ment hozzájuk, amikor azonban megérkezett, az apa rátámadt.

A lánya engedte be, az apa pedig azonnal trágár módon szitkozódni kezdett. A szóváltás során az idős férfi elővett egy engedéllyel tartott flóbert pisztolyt, amivel hadonászott, majd – hogy ráijesszen - felhúzta a fegyvert. A folyamatosan hátráló gondozó egyszer csak hirtelen meglökte az idős férfi kezét, gyomorszájon ütötte, így el tudta venni tőle a fegyvert.

Az apa azonban ekkor sem adta fel, azonnal felkapott egy felmosó nyelet, amivel ráütött a gondozóra, aki ezután kimenekült és hívta a rendőröket.

Az agresszív támadó ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás.