Titkosították a baloldal által vezetett Újbudán az átláthatósági megbízott fizetését

LÁSZLÓ Imre Közéleti személyiség foglalkozása polgármester politikus SZEMÉLY
Budapest, 2019. november 27. László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Újbuda baloldali polgármestere a Soros Györgyhöz köthető Transparency International Magyarország kuratóriumi elnökét kérte fel, hogy a kerület átláthatósági biztosa legyen. Azt azonban titkosították, hogy a feladat elvégzéséért mennyi pénzt fizet az átláthatósági biztosnak a kerület, számolt be róla a Hír TV.
Vágólapra másolva!

Június harmadikán nevezte ki Újbuda Gyurcsány-párti polgármestere, László Imre a Soros Györgyhöz köthető Transparency International Magyarország kuratóriumi elnökét a kerület átláthatósági biztosának. A pozícióra pályázat útján lehetett jelentkezni még februárban,

de csak öt napig.

A Mi Hazánk Mozgalom képviselője azt mondta, hogy a DK-s vezetésű önkormányzat titkosítja a kényes szerződéseket, és nem lehet tudni, hogy az átláthatósági biztosnak a munkájáért mennyit fizet a kerület.

Novák Előd szerint László Imre polgármester még a képviselők betekintési jogát sem biztosítja a közmegbízatási szerződésekbe, ezért közérdekű adatigényléssel fordulnak az önkormányzathoz.

- mondta a politikus, aki szerint úgy tűnik, a Soros Györgyhöz köthető szervezet csak kifizetőhelyként használja a XI. kerületi önkormányzatot, gátlástalanul titkosítva még a saját közmegbízatásait is.

László Imre, Újbuda baloldali polgármestere Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A helyi Fidesz szerint azért volt szükség az átláthatósági biztos kinevezésére, mert a koalíciós partnerek (a helyi baloldali pártok) egymásban sem bíznak.

Molnár László, kormánypárti önkormányzati képviselő úgy véli:

A politikus ugyanakkor hozzátette, hogy amíg az átláthatósági biztos sem a saját kiválasztási folyamatát, sem a Czeglédy Ügyvédi Irodának a megbízási körülményeit nem tudja tisztába tenni, addig nagy reményeket nem fűznek a munkájához.