Németh Athina lánya az M1 Híradójának megerősítette, hogy a baloldali kamuvideó álmentősének, tehát az ő anyjának az ikertestvére az a Németh Károly, aki a Hírklikk nevű baloldali hírportálnak azt állította, hogy az általa forgalmazott, „csodamasinaként" ismertté vált koronavírustesztet a kormány és a szakemberek is méltatták, ám ennek ellenére mégsem vásároltak belőle. Az már korábban kiderült, hogy vagy Németh Károly, vagy a Hírklikk, esetleg mindkettő hazudott. Nem mellesleg, a baloldali portálnak az egyik álhírét megosztotta Korózs Lajos, a baloldali kamuvideó első számú készítője és egyik főszereplője is.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, az elmúlt napokban a baloldali Hírklikk és a portálnak nyilatkozó, csodamasinás Németh Károly (aki a Norcros Hungary Kft. tanácsadójának mondja magát) már kölcsönösen hazugság gyártásával vádolták egymást.

Németh KárolyForrás: M1/YOUTUBE

Az M1-nek vasárnap a Hírklikken megjelent állításainak épp az ellenkezőjét mondta Németh Károly az állítólagos csodamasinájáról, ami szerinte nyolc perc alatt kimutatja a koronavírust. Természetesen ebből egy szó nem igaz, ellenben a Hírklikk úgy tett, mintha igaz lenne - hátha ezzel ártani tud a kormánynak. A baloldali Hírklikk egyébként korábban az elsők között közölte a Korózs Lajosék által készített álmentős kamuvideót is. (Természetesen az Index, a 24, a hvg és Soros blogja mellett.)

A baloldali kamuvideó főszereplőjének, Németh Athinának a lánya csütörtök este nyilatkozott az M1 Híradójának, amiből az derült ki, hogy a csodamasinás Németh Károly az ikertestvére Németh Gertrúd Athénének, merthogy az álmentősnek ez az igazi neve.

Az álmentősnő lánya – aki korábban a Hír TV-nek is beszélt anyja hazugságairól – az M1-nek telefonon azt mondta: mostanra nagybátyjával, a csodamasinás Németh Károllyal sem tartja a kapcsolatot, mert évekkel ezelőtti találkozásukkor édesanyjához hasonlóan nála is azt tapasztalta, hogy nem tud különbséget tenni hazugság és valóság között.

Mesélt. Tehát látható volt az, hogy kitalált dolgokról beszél, irreális történetekkel szórakoztatta a családot.

Németh Athina lánya hozzátette: úgy tudja, a két testvér most is szoros kapcsolatban áll egymással.

"Én úgy hallottam, hogy jelen pillanatban az anyámat a Karcsi az, aki jelen pillanatban anyagilag támogatja" - tette hozzá. 

Június 8-án beszámoltunk róla, hogy felkerült a szocialisták közösségi oldalára egy videó, amelyben Korózs Lajos szocialista parlamenti képviselő egy általa mentősnek nevezett nővel beszélgetett. Németh Athina szélsőségesen abszurd hazugságokat mondott, többek között azt állította, hogy a tíz általa ellátott beteg közül kilenc meghalt. 

Nem sokkal a felvétel megjelenése után kiderült, a nő nem dolgozott mentősként sem az Országos Mentőszolgálatnál, sem betegszállító cégeknél, sőt, a Samaritanus Mentőszolgálatnál sem, amit munkahelyének mutatott be.

Németh AthinaForrás: ATV

A Hír TV-nek a későbbiekben megszólaló álmentős lánya azt mondta az anyjáról, hogy egy beteges hazudozó, akinek nyolc általános végzettsége van, és nem rendelkezik egészségügyi szakképesítéssel. Németh Athinát a kilencvenes években sikkasztásért, 2018-ban pedig kuruzslásért ítélték el.

„Többedmagával végállomáson lévő bódékat adtak el a BKV-nak a tulajdonából, és ennek az összegét sikkasztották el" - mondta Németh Athina lánya.

Szintén megírtuk, hogy a rendőrség hivatalból nyomozást indított Németh Athina és a baloldali kamuvideó ügyében. A gyanúsítottnál már házkutatást is tartottak, amelynek keretén belül bizonyítékokat foglaltak le.

Az MSZP a témával kapcsolatban ugyanazon a napon (június 10.) rendelte el a belső vizsgálatot, amelyen azt le is zárta, tehát nem került sor valódi vizsgálatra. Nem véletlen: a kamuvideó terjesztését Tóth Bertalan pártelnök is jóváhagyta.Így senkit sem vontak felelősségre a kamuvideó miatt a párton belül.

Érdemes megjegyezni, hogy a Hírklikknek a napokban Németh Károlyról írt egyik cikkét megosztotta a közösségi oldalán Korózs Lajos is. (Az újabb baloldali hazugságtörténet, hogy a koronavírust egy csodagép kimutatja, Németh Károly kereskedett vele, a Hírklikk nevű baloldali internetes újság pedig propagálta - az egész hazugságsorozatot.)

Természetesen a M1 Híradójának leleplezése újabb kérdéseket vet fel, persze nemcsak az ikerpárral, de a baloldallal kapcsolatban is.