Összehangolt akcióban fogták el a rablókat, akik megkötözték áldozataikat

Vágólapra másolva!
Négy évvel ezelőtti rablás csuklyás, fegyveres támadóit azonosították a Pest megyei nyomozók. Ezután, ahogy fogalmaznak, a közben beesett információk alapján megoldottak egy másik, 10 évvel ezelőtti bűncselekményt is. Végül két embert fogtak el. Mindkettejüknek köze lehet egy sorozatbetöréshez, amelyben nem csak kirabolták, meg is kötözték áldozataikat.
Vágólapra másolva!

10 éve üldözték a rendőrök azt a rablóbandát, amely házakba tört be, és kötözte meg a tulajdonosokat. A rendőrök egy idő után a Pest megyében, Budapesten, Komárom-Esztergomban, Bács-Kiskun megyében, és Baranya megyében történt hasonló eseteket kezdték el vizsgálni. Illetve azt, hogy egyes esetek között lehet-e összefüggés. Kiderült,

minden alkalommal 3-4 fős, nagyon agresszív banda tört be a házakba és a bejutását egy tapasztalt betörő segítette. A támadók fegyverrel, késsel fenyegetve kényszerítették áldozataikat, menekülésük előtt a nyomokat alkoholt, vagy vegyszereket szétlocsolva próbálták eltüntetni.

Forrás: Police.hu

A helyszíni szemléken rögzített nyomok, és az elfogott bűnözőktől szerzett információkból körvonalazódni látszott az a szervezett csoport, amely a „kötözős" rablások mellett más bűncselekményeket is elkövethetett.

Forrás: police.hu

A banda Biatorbágyon 2016-ban támadhatott rá egy házaspárra,

megkötözték őket, a férjet fegyverrel kényszerítették a trezorok kinyitására.

A több tízmillió forintot érő egyedi órákkal, pénzzel, ékszerekkel elmenekültek. A nyomozók gyanúja szerint a rablás egyik csuklyás tettese egy 2016 decemberében, Spanyolországban máig tisztázatlan körülmények között meghalt 31 éves budapesti férfi lehetett. Társát,

egy 35 éves budapesti férfit tegnap fogtak el a rendőrök a terrorelhárítás kommandósaival közösen.

Őrizetbe is vették, és rablás miatt indult ellene eljárás. A rablások „nyitóemberként" résztvevő betörő férfi azonosítása folyamatban van.

Forrás: Police.hu

A rablássorozat felderítése közben szerzett információk alapján a Pest megyei nyomozók egy 2010. május 10-én Őrbottyánban elkövetett rablást is megoldottak. Az akkoriban

„olasz melók"-ként emlegetett sorozat egyik utolsó támadását két bukósisakos férfi hajtotta végre.

Egy pénzszállító cég alkalmazottját leütötték, a 20.700.000 forintot tartalmazó táskáját elvették, majd motorjukkal elmenekültek.

A most elfogott támadók egyike egy rablás miatt jogerős büntetését tölti. Társát, szintén tegnap fogták el a rndőrök Zuglóban. Mindkettőjük ellen rablás miatt indult eljárás.