Több rendőrt is megtámadtak hétfőn - videó

Vágólapra másolva!
Az ózdi, illetve a hajdúböszörményi bíróság rendőrökre támadó férfiakat ítélt börtönbüntetésre gyorsított eljárásban. Az egyik esetben egy fiatal testvérpár támadt az intézkedő rendőrökre.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség javaslatára - két különböző ügyben - három férfit ítéltek el, akik hétfőn támadtak rendőrökre.

Egy jogszerű intézkedés közben a rendőrökre támadó, többszörösen büntetett fiatal testvérpár ügyében szerdán hozott nem jogerős ítéletet a bíróság.

Mindkét férfi bűnösségét megállapították társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében. A fiatalabb férfit a bíróság 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amit 3 évre felfüggesztett, valamint elrendelte pártfogó felügyeletét is.

19 éves testvérét 1 év 10 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélték, továbbá elrendelték más ügyben tavaly kiszabott 1 év 6 hónap felfüggesztett büntetésének végrehajtását is.

A testvérpár és a védőik az ítéletet tudomásul vették, az ügyész azonban mindkét vádlott esetében súlyosításért fellebbezett.

Megragadta a nyakát

A bíróság csütörtökön hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki

megragadta az apjával szemben intézkedő rendőr nyakát.

A bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a büntetett előéletű férfit hivatalos személy elleni erőszak miatt, ezért 1 év 6 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elrendelte a korábban kiszabott 8 hónap felfüggesztett büntetésének végrehajtását is. Ez a döntés sem jogerős, miután az ügyész súlyosításért fellebbezett.