150-el csúszott meg a kanyarban egy autó Papkeszinél

2020.07.09. 18:19

Egy férfi a megengedett sebesség több mint kétszeresével hajtott, amikor az egyik kanyarban kicsúszott. Az autóban összesen öten utaztak, több embernek maradandó sérülései lettek.

A 20 éves férfi tavaly februárban hajtott az autójával Papkeszi felől Balatonakarattya irányába. A megengedett 70 km/óra helyett 200-al ment. A sofőr és mellette ülő személy be volt kötve, viszont a hátsó ülésen lévők nem tudták használni a biztonsági övet, mert nem működött.

Az egy kanyarba a férfi 150 km/órás sebességgel hajtott bele, majd megcsúszott, átment a baloldali sávba, átszakította a szalagkorlátot, többször megpördült maga körül. Végül a tetejére borulva állt meg egy vízelvezető árokban.

A hátsó ülésen ülök kirepültek az autóból, mindhárman súlyosan megsérültek. Kettejük sérülése maradandó egészségromlást okozott, közülük az egyikkőjüknek maradandó fogyatékossága is lett.
A sofőrnek és az anyósülésen ülő személynek nyolc napon belül gyógyuló sérülései lettek.

Az ügyészség fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a vezetéstől – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.