Hadházy Ákos és társai egy baloldali újságíró lakásának címére gyűjti a nemzeti konzultációs íveket

Vágólapra másolva!
Hadházy Ákos és társai nem az alapítványának, hanem egy baloldali újságíró lakásának címére gyűjti a nemzeti konzultációs íveket. A politikus és a 24.hu főszerkesztője is tagadta, hogy kapcsolat lenne közöttük.
Vágólapra másolva!

Két hete jelentette be újabb akcióját Hadházy Ákos. Azt mondta: azért gyűjtik össze a konzultációs íveket, mert meg akarják mutatni, hogy mit kell tenni a propagandával.

Az ívek gyűjtésében részt vesz a Hadházy által létrehozott Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány, amely a politikus szekszárdi címére van bejelentve, de Facebook-oldalán egy postafiókcímet is megadott

- számolt be róla a HírTV.

Szerdán Vas megyében gyűjtötte az íveket Hadházy és csapata, a politikus a HírTV-nek is megismételte a már említett postafiókcímet.

Csakhogy a megadott postafiók

nem szerepel a alapítvány hivatalos irataiban, ráadásul az elérhető adatok alapján – furcsa módon - a hozzá tartozó címen az egyik balliberális portál, a 24. hu egyik újságírója van bejelentve.

A politikus elismerte, hogy ismeri az újságírót, de azt állítja, hogy semmi köze az akciójához. Ez azonban

újabb aggályokat vethet fel, a törvény szerint ugyanis az alapítványnak az alapítótól függetlenül kell működnie, vagyis a politikus elvileg nem is érhetne a levelekhez,

sajátjaként nem rendelkezhet vele.

A HírTV telefonon kereste az újságírót, de adásukig nem érték el. A lap főszerkesztője kérdésre csak annyit válaszolt, hogy kollégájuknak nincs köze a politikus akciójához – arról viszont nem írt, hogy munkatársuk kapcsolatban áll-e a független országgyűlési képviselővel.

Korábban a 24.hu tulajdonosa a Hír TV-ben jelentette ki, hogy ő egy független médiát vásárolt - amire büszke. Varga Zoltán a Central Médiacsoport Zrt. tulajdonosa, Magyarország 50 leggazdagabb emberének egyike. Vagyona a Forbes magazin szerint 2017-ben csaknem 45 milliárd forint volt. Idén is kivettek osztalékot a cégből, a koronavírus miatt az újságírók fizetését viszont csökkentették.