Gyurcsány Ferenc pártja ismét szembefordul a magyar érdekekkel

Hollik István interjú
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc pártja ismét szembefordul a magyar érdekekkel - jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Vágólapra másolva!

Hollik István ezt azt követően közölte, hogy a DK európai parlamenti képviselője bejelentette: pártja országgyűlési képviselői nemmel szavaznak majd a kormány feltételeire az uniós hitelfelvételt illetően.

Hollik István szerint Gyurcsány Ferenc pártja ismét szembefordul a magyar érdekekkel Fotó: Hirling Bálint - Origo

Hollik István azt mondta: a kormánypártok három egyértelmű és tiszta feltételt támasztanának a 750 milliárd eurós uniós hitel felvételével szemben. Azt kérik, hogy

  • a forrást igazságosan osszák el, vagyis ne kapjanak a szegényebb országok lakosságarányosan kevesebbet, mint a gazdagok,
  • a hitelcsomagot csak a gazdaság újraindítására és munkahelyek teremtésére lehessen fordítani,
  • és az összeg elosztása legyen politikamentes, ideológiai kérdéseket ahhoz ne kapcsoljanak.

Minél rosszabb az országnak, annál jobb a baloldalnak

Mivel a feltételek a magyar nemzeti érdekeket tükrözik, arra kérték a baloldali pártokat, hogy az ügyből ne kezdjenek pártpolitikai csatározásokba, ez azonban nem sikerült. Gyurcsány Ferenc pártja rögtön megtámadta ezeket a feltételeket - fogalmazott -, ezzel megint szembefordult a magyar nemzeti érdekkel.

- jelentette ki Hollik István.

– Annyira akarják a hatalmat, hogy sokadszorra is szembefordulnak azzal, ami Magyarország érdeke – folytatta. Úgy gondolják: úgy tudják gyengíteni a Fidesz-KDNP-kormányt és újra megszerezni a hatalmat, hogy minél nagyobb kárt okoznak Magyarországnak.

A gyurcsányi elv világos: minél rosszabb az országnak és ezzel a Fidesz-KDNP-kormánynak, annál jobb a baloldalnak - jelentette ki.

A Fidesz-KDNP kitart a feltételek mellett

Ezzel ismét bizonyították, hogy számukra a hatalom megszerzése fontosabb, mint a magyar nemzet érdeke. Miután a magyar baloldal egy járványhelyzetben is megmutatta, hogy rájuk nem lehet számítani, most ismét ezt teszik, a magyar nemzeti érdekkel a baloldal rendre szembefordul.

- zárta szavait Hollik István.

A politikus a sajtótájékoztató elején a kormánypártok nevében fejezte ki részvétét a tragikus hirtelenséggel meghalt fideszes politikus, Koncz Ferenc családja felé. Elmondta: képviselőtársukat a Fidesz és a KDNP saját halottjának tekinti.