Egy férfi nem akarta megadni a tartozását a vállalkozónak, ezért megkérte két ismerősét, hogy segítsenek neki meggyilkolni a férfit. Egy találkozót szerveztek, ahol megfojtották a vállalkozót majd Szentendre közelében elásták.

A rendőrséget tavaly május 7-én értesítette egy nő, hogy az élettársa egy nappal korábban elment az újpesti otthonából, azóta nem tud róla semmit és a telefonja is ki van kapcsolva. Eltűntként kezdték keresni a vállalkozót, később azonban felmerült annak a gyanúja, hogy az eltűnésnek köze lehet egy rendezetlen tartozáshoz. A férfi élettársa megtudta, hogy a vállalkozó az egyik munkatársával, E. Krisztiánnal beszélt meg egy találkozót, aki tartozott neki. 

Forrás: Police.hu

A nyomozók kiderítették, hogy E. Krisztián nem akarta megadni a tartozást, ezért két ismerősével együtt eltervezték, hogy meggyilkolják a férfit.

A férfi május 6-án reggel találkozott a két ismerősével, H. Richárddal és S. Bencével. Megbeszélték, hogy meggyilkolják a vállalkozót majd elássák. A két ismerős Szentendre külterületén kiásott egy gödröt, majd H. Richárd egy barkácsáruházban zsineget vett, hogy majd azzal fojtják meg a vállalkozót.

Ebben a videóban az egyik elkövető megmutatja, milyen zsineggel fojtották meg a vállalkozót: 

Ezek után egy találkozó ürügyével elcsalták a vállalkozót egy erdőhöz, majd még a kocsiban H. Richárd megfojtotta. A holttestet elvitték a gödörhöz és elásták.

Ebben a videóban az egyik férfi a helyszínen megmutatja azt az asztallapot, amin a holtestet átvitték az autóból a gödörhöz: 

A rendőrök H. Richárdot és S. Bencét idén május 23-án, E. Krisztiánt pedig másnap hajnalban fogták el. Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett miatt hallgatták ki őket.

A nyomozást mostanra befejezték, az ügy iratait átadták az ügyészségnek - írja a Police.hu