Baloldali politikai akció a Pride

Címlap
Vágólapra másolva!
A Momentum EP képviselője az EU-s támogatások kifizetését az LMBTQ jogokhoz kötné, ám fontos lenne tisztázni, hogy milyen jogokra gondolnak. A baloldali pártok vajon politikai haszonszerzésre használják az LMBTQ-közösséget? A közelgő Pride-nak van létjogosultsága? Ha igen, gyalázhatják a magyar nemzet és a kereszténység jelképeit? Ezek voltak a témái a Hír TV Címlap című műsorának, ami ezúttal két részes volt, a vendégek pedig: Párkányi Eszter az Alapjogokért Központ elemzője, Halkó Petra, a Századvég Alapítvány elemzője, Hegedűs Barbara, a Fidelitas alelnöke és az Origo újságírója, Kroó Zita.
Vágólapra másolva!

Az LMBTQ-közösséghez tartozó emberek között vannak, akik úgy vélik, nem kapják meg ugyanazokat a jogokat, mint mások. A Századvég elemzője szerint azonban fontos tisztázni, hogy mit értünk alapvető emberi jogok alatt. Halkó Petra úgy fogalmazott:

Az, hogy bizonyos országokban, mint például Magyarországon, nem köthetnek a homoszexuálisok házasságot, nem azt jelenti, hogy nem szeretjük őket, hanem hogy vannak bizonyos szokások, amiken nem vagyunk hajlandóak változtatni – mondta lapunk munkatársa.

Azt a kérdést, hogy az LMBTQ-közösséghez tartozó emberek mind a baloldali pártokkal szimpatizálnak-e Halkó Petra úgy ítélte meg, hogy ez egyáltalán nem igaz. Az elemző kitért arra, hogy a szexuális orientáció mindenkinek a magánügye, ebben senki nem akar vájkálni, emiatt senki nem akarja megbélyegezni őket.

Forrás: Origo

Bizonyos politikai erők felhasználják a homoszexuálisokat

Kroó Zita szerint a baloldali pártok megpróbálják kisajátítani maguknak a melegeket, és úgy beállítani őket, mintha csak baloldali érzelműek lehetnének azért, mert a jobboldal a hagyományokhoz ragaszkodik, ám ez hatalmas tévedés. Az Origo munkatársa továbbá kitért arra is, hogy az

LMBTQ közösséget politikai haszonszerzésre használni nem etikus a baloldal részéről.

Halkó Petra szerint a baloldal mindig valamilyen kisebbséget használ ki és karol fel, de konkrét politikai tervet vagy programot nem tudnak megfogalmazni. Ezért csimpaszkodnak rá egyes csoportokra és ügyekre.

A műsor második felében a közelgő Pride volt a téma, aminek megrendezése az Alapjogokért Központ elemzője szerint nem probléma akkor, ha úgy tekintünk erre, hogy ez is hozzátartozik a vélemény- és szólásszabadsághoz. Párkányi Eszter ugyanakkor kiemelte:

Hozzátette: a szervezőknek a provokatív elemeket ki kellene szűrni.

A Fidelitas alelnöke szerint pedig a szervezők felelőssége, hogy milyen képet akarnak mutatni magukról. Hegedűs Barbara úgy fogalmazott: