Az animációs filmekről tanít a Vízipók megalkotója

Mikulás Ferenc, Sláger Téma
Vágólapra másolva!
Július 12-én, vasárnap este 22 órától a Sláger Téma Extra adásában a Mikulás Ferenccel készült beszélgetés lesz újra hallható.
Vágólapra másolva!

Mikulás Ferenc neve fél évszázada egyet jelent a magyar animációs filmmel. 1971 óta a Kecskeméti Animációs Filmstúdió vezetőjeként olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a Magyar népmesék, a Vízipók, a csodapók, a Mesék Mátyás királyról vagy éppen a Mondák a Magyar történelemről.

A Magyar Örökség-, Príma Primissima, és Balázs Béla-díjas producer szakmai műhelyében számos világsikerű, így Oscarra és Arany Pálmára jelölt film készült.

Mikulás Ferenc Forrás: Sláger Téma

A műsorban szó esik a legendás Jankovics Marcell Toldi sorozatáról, de a szintén előkészületben lévő Árpád-házi szentek szériáról is, vagy a lehetséges jövőbeli animációs, rajzfilmes generációról.

A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetettje, Mikulás Ferenc Kecskeméten ennek érdekében, a MOME-val karöltve egy komoly oktatási projektbe kezdett, emellett a világszerte ismert szakember félévszázados munkásságát egy interaktív kiállítás formájában is megismerhetjük az alföldi város animációs fellegvárában.