Törött borosüveggel rabolta ki egy békéscsabai dohányboltot

2020.07.10. 10:45

Fél óra alatt kapták el a rendőrök azt a férfit, aki egy békéscsabai dohánybolt rablót. 140 ezer forintot vitt magával, amelyet a közeli bokrok közé rejtett. Nem volt ideje elkölteni, mind megtalálták. Közel három és fél évet kapott, és egy korábbi, felfüggesztett büntetését is le kell töltenie.

A férfi néhány hete ismerőseivel Gyuláról Békéscsabára utazott, ahol vérplazmát adott, majd megebédelt. Hazafelé azonban nem tartott a családjával, hanem elhatározta, hogy az egyik belvárosi dohánybolt kirablásával pénzt szerez.

Gyalog indult a dohánybolt felé, amelynek során egy borosüveget vett magához az egyik szemetesből, amit többször a földhöz csapva szilánkosan tört.A gyilkosságra is alkalmas üveggel a kezében lépett be a dohányboltba, majd határozottan és gyorsan a kiszolgálópult mögé ment, miközben azt kiabálta az ott dolgozó eladónőnek, hogy add ide a pénz

miközben a törött üveggel hadonászott.

A nő nem volt hajlandó odaadni a pénzt, ezért

a férfi odament a kasszához, és abból 140.000 forintot vett ki, aztán elmenekült.

A rendőrök a fél óra múlva fogták el a közelben. Ennyi idő alatt azonban a pénz nagy részét elszakította, és a közelben a bokrok közé rejtette. A pénz végül teljes egészében visszakerült a tulajdonoshoz.

A mindent beismerő férfit 3 év 5 hónapra ítélte a bíróság.Ezen felül elrendelték a más ügyben kiszabott korábbi 10 hónapos felfüggesztett büntetése letöltését is.

Az ítélet nem jogerős.