Két éve nyomtalanul tűnt el Mácsik Zoltán villanyszerelő. A férfiról, azóta semmit sem lehet tudni. Az eltűnésével kapcsolatban eljárást indítottak és később a meggyilkolásával egy vállalkozót gyanúsítottak meg. A holttest azonban azóta sem került elő. A férfihoz most elment a villanyszerelő lánya, hogy a szemébe nézhessen, miután egy döntő bizonyíték kerülhetett elő - írja a Blikk.

Mácsik Zoltán lánya, Adrienn személyesen ment el apja feltételezett gyilkosához, aki házi őrizetben van. A fiatal nőnek az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor megtudta, hogy az ügyvédje a rendőrségi papírok tanulmányozása közben perdöntő bizonyítékra bukkanhatott. Az iratok szerint a gyanúsított telkén lévő kerti égetőben a nyomozók találtak egy anyagszálat, amely akár Mácsik Zoltán ruhájából is származhat.

"Amikor ezt megtudtam az ügyvédünktől, az volt az első gondolatom, hogy nem elég, hogy ez az ember megölte az apámat, az sem kizárt, hogy megcsonkította. Azonnal indultam, hogy megtudjam tőle, mit tett az apukámmal, és hova rejtette a holttestét! – mondta el a lány a Blikknek.

"Amikor becsöngettem, remegett a gyomrom, de apukámért meg kellett tennem. A férfi jött ajtót nyitni, csak egy alsónadrág volt rajta, a lábán pedig a nyomkövető volt. Először normálisan kérdezte, ki vagyok, mire közöltem, az apám lánya. Ekkor esett le neki, hogy kivel beszél, és azonnal nagyon megváltozott. Elmondta, hogy nem ölte meg az apámat, aki különben nem tisztelte őt. Megkérdeztem, hogy ezért ölte-e meg, mire bemenekült a házba. Amikor hazatértem, az édesanyámmal egymás vállán sírtunk – mesélte.

"Nincs igazság, hogy ez a férfi otthon van a családjával, mi meg többé nem látjuk aput! – tette hozzá.

Mácsik Zoltán két éve húsvétkor vidáman búcsúzott a feleségétől és a lányától, s az ajtóban csak annyit mondott: találkozik egy férfival, aki tartozik neki, utána jön haza. A családja azóta sem látta. Ami biztos: az abdai benzinkúton találkozott egykori munkatársával, É. Imrével, majd nyomtalanul eltűnt. É.-t pár nappal később elvitték, hosszú ideig börtönben volt. A győri vállalkozónak köze lehet egy másik eltűnt villanyszerelő, O. Vilmos halálához is. Jelenleg mindkét gyilkossággal őt gyanúsítják, de holttestek nincsenek. É. állítja, semmi köze a szerelők halálához, szerinte azok kétes ügyeik miatt külföldre menekültek.