Már áll a Nyugatinál Zeppelin, a 36 méter magas 2,7 tonnás daru - fotó

Vágólapra másolva!
Folyamatosan halad a rekonstrukció a Nyugati pályaudvar 8200 négyzetméteres tetőszerkezetén. A bádogszerkezeti elemek bontásához szükséges két toronydaru közül megépült az első. A második a következő hetekben készülhet el. A benti rész, az úgynevezett vágánycsarnok tetőzetének bontása szeptember végéig fejeződhet be. A munkálatok az ütemtervnek megfelelően haladnak - írja honlapján a MÁV.
Vágólapra másolva!

A most felállított toronydaru, becenevén Zeppelin, magassága 36 méter, az úgynevezett gém pedig 75 méter hatósugarú és 2,7 tonna teherbírású.

Forrás: MÁV.hu

Az utasok és a munkások védelme érdekében megtörtént a 7000 négyzetméteres védőháló kialakítása is. Jelenleg a csarnok főtetején a deszkaborításnak 20, míg a fémlemezek bontásának 80 százalékos a készültsége.

Forrás: MÁV.hu

Az elmúlt hónapokban a csarnokba futó vágányok felsővezeték-hálózatát szerelték és új, ideiglenes ütközőbakokat építettek be a 10-13. vágányok lezárására a csarnok előtt, hogy a külső sínek a felújítás alatt is használhatók legyenek. Emellett megépült a csarnokban a munkálatokhoz szükséges, óriási, 70 ezer légköbméteres térállvány is.

Forrás: MÁV.hu

A pályaudvar utascsarnokának több ütemű lezárása idején, a december 7-ig tartó időszakra vonatkozó menetrendek és a részletes utastájékoztatás itt érhető el.