Egy vágányon újraindul a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között

Nagymaros Zebegény vasút sín helyreállítás
Dömös, 2020. július 9. Munkavonat és munkagép a Nagymaros és Zebegény közötti vasúti pályaszakasz helyreállítási munkálatain a Dömösi átkelés vasúti megállóhelynél 2020. július 9-én. Június 17-én dél körül nagy mennyiségű, este pedig még egy, a korábbit többszörösen meghaladó, a Szent Mihály-hegyről lezúduló kő- és sárlavina árasztotta el a szobi vasútvonal vágányait a Dömösi átkelésnél, Nagymaros és Szob állomás között. Július 13-tól egy vágányon már közlekedhetnek a vonatok Nagymaros és Szob között. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Egy vágányon - 40 kilométer/órás korlátozással - újraindul a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között hétfőn. A másik vágányon és a töltésoldalon folytatják a júniusi intenzív esőzés okozta károk helyreállítását - közölte a MÁV.
Vágólapra másolva!

Hétfőtől módosított menetrend lép életbe a Budapest-Vác-Szob vonalon, és már csak néhány vonat helyett közlekednek pótlóbuszok Nagymaros és Szob között.

Egyes nemzetközi vonatok hétfőtől, mások keddtől közlekednek.

A nemzetközi járatoknak nem kell kerülő úton haladniuk, hanem Szobnál lépik át a határt.

Munkavonat és munkagép a Nagymaros és Zebegény közötti vasúti pályaszakasz helyreállítási munkálatain a Dömösi átkelés vasúti megállóhelynél 2020. július 9-én Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Június 17-én dél körül nagy mennyiségű, este pedig még egy, a korábbit többszörösen meghaladó, a Szent Mihály-hegyről lezúduló kő- és sárlavina árasztotta el a szobi vasútvonal vágányait a Dömösi átkelésnél, Nagymaros és Szob között.

A második omlás hordaléka a 12-es főutat is eltorlaszolta, járhatatlanná tette.

Az utasok biztonságának garantálása érdekében leállította a vonatforgalmat a MÁV.

A károk elhárítása eddig mintegy 150 millió forintba került, de a munka jelentős része még hátravan. Várhatóan a nyár végére fejeződik be a közúthoz közelebbi vágányzat helyreállítása, a rézsűt megtámasztó támfalak megépítése, hogy azon a sínpáron is megindulhasson a vonatközlekedés.