Oszter Sándor bevallotta, kevésen múlt, hogy börtönbe kerüljön

Oszter Sándor
Vágólapra másolva!
Tizenévesként árult külföldről behozott ruhákat. Akkor az tilos volt, súlyos büntetés járt érte. Ennél is nagyobb szerencséje volt, amikor megbetegedett, és nem tartott Ausztriába barátaival, ők ugyanis mind lebuktak.
Vágólapra másolva!

Oszter Sándor bevallotta, hogy 13 évesen csak a szerencsének köszönhette, hogy megúszta a börtönt.
"Általános iskolába jártam még, amikor beszervezett egy csempészbanda, hogy áruljam az Ausztriából hozott nejloningeket, tűzkövet, kozmetikumokat, borotvapengét.

mondta el a színész a Blikknek.

Oszter Sándor Forrás: MTI/Beliczay László

"Amikor nyolcadikos lett, a banda vezérei komolyabban be akarták vonni az ügymenetbe, azt akarták, velük tartson, át a zöldhatáron.

"Gyerekként belementem, de

– emlékezett vissza Oszter.

"Ha akkor lebukok a többiekkel, soha többet nem járhattam volna felsőfokú iskolába, de következő nyárra találtam magamnak tisztességes munkát."
A Kossuth-díjas színész egy évvel később óriási összeget keresett

"Elszegődtem Cinkotára légyirtónak. A hátamon cipeltem egy harminckilós tartályt, ami véresre sebzett, mégis szorgalmasan jártam a disznóólakat, istállókat. Őszre skorbutot kaptam a később betiltott vegyszertől, de annyi pénzt kerestem két és fél hónap alatt, mint az apám egy egész évben" – mondta Oszter, aki már ekkor színésznek készült.

Néhány éve aztán mégis eljárás indult ellene. Persze más ügyben. Hat társát befolyással való üzérkedéssel vádolták: 2018 júniusában Osztert egyszer már felmentették. A döntés ellen az ügyészség fellebbezett, így a másodfokú ítéletet a Debreceni Ítélőtábla hozta meg 2020. január 24-én, a jogerős ítélet alapján ártatlan mondták ki.