Munkára kényszerítette és éheztette áldozatát egy Csongrád megyei férfi

sziréna, rendőrök, rendőrség
Vágólapra másolva!
Letartóztatták azt a férfit, aki tavasszal gyakorlatilag fogva tartott egy embert, akit munkára kényszerített és éheztett is. 
Vágólapra másolva!

A megalapozott gyanú szerint az egyik Csongrád megyei faluban élő férfi április 19-e és július 6-a között a vele közös háztartásban élő áldozatot bántotta, megverte és azzal fenyegette, hogy akkor is megveri, ha elmeri hagyni a házat. Tulajdonképpen fogva tartotta.

Arra kényszerítette, hogy a bankszámláján lévő megtakarítását, mintegy 570 ezer forintot több részletben felvegye és adja át a férfinak.

Arra is kényszerítette, hogy az áldozat a falu környékén lévő mezőgazdasági üzemekben és földeken napszámos munkát végezzen és a férfi háza körül is dolgozzon. Ezért vagy nem kapott pénzt vagy, ha kapott, le kellett adnia a férfinak.

Forrás: Police.hu

Mivel az áldozatnak nem volt pénze ennivalóra, a férfi néha adott neki üres kenyeret és azzal küldte ki napszámba.

A férfi annak az autónak a slusszkulcsát is elvette, amit az áldozat használt és aztán ő maga kocsikázott vele.

A személyi szabadság megsértése, folytatólagosan elkövetett zsarolás, kényszermunka, valamint jármű önkényes elvétele miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye okán

indítványozta a férfi letartóztatását egy hónapra.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, mivel a gyanúsított és védője fellebbezett ellene.