Csaknem kétmilliárdos csalásért elítélték, szabadult, majd újra embereket vert át

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Sz. Zsolt, akit 2012-ben ítéltek tíz év börtönbüntetésre csalásért. Pár éve szabadult a börtönből és újra csalásba lendült. 
Vágólapra másolva!

Pár éve szabadult a börtönből a férfi, akit csalásért ítéltek 2012-ben tíz év börtönbüntetésre. Akkor egy biztosító társaság munkatársaként felkeresett száz embert - akiknek már volt érvényes szerződésük - azzal, hogy garantáltan magas hozamú befektetésre 1-2 millió forintot lehetne elhelyezni. Később kiderült, hogy a pénzt nem tudja visszafizetni az ügyfeleknek a férfi.

Összesen 1,9 milliárd forintot csalt ki.

A férfi egy idős asszonyt is becsapott, akit még gyerekkorából ismert, ezért az asszony bizakodva fogadta a férfit.

A bíró az akkori tárgyaláson a legelvetemültebb cselekedetének nevezte, hogy Sz. Zsolt átverte az idős nőt.

Rávette, hogy hitelt vegyen fel, emiatt több bankban is járt az idős asszonnyal, hogy utána 2,2 millió forintot vegyen át tőle. Az ügyfelei között mindenféle ember volt, még alvilágiak is. Ezek az emberek, a gazdag vállalkozókkal együtt több tízmilliót adtak neki, mindenféle bizonylat, vagy jegyzőkönyv nélkül.

Illusztráció Forrás: pixabay.com

A botrány kirobbanása után sok ügyfél nem is a férfit perelte be, hanem a biztosító társaságot, akik több ügyféllel is peren kívül megegyeztek.

A bíróságnak a csalókirály 712 milliós meg nem térült kárt vallott be.

Az ítéletben, a börtönbüntetés mellett, 15 millió forint vagyonelkobzást is kiszabtak Sz. Zsoltra, akiről kiderült, hogy nagy lábon élt az elcsalt pénzből és több tengerparton is nyaralt pár hónapon belül. Szabadulása után sem tért jó útra a férfi. A pestisracok.hu-nak eljuttatott vallomások szerint

2018-ban újra pénzgyűjtésbe kezdett.

Most aranyüzletre kért pénzt az emberektől. Olyan emberekre hivatkozott, akik a szakmában jártasak voltak, valamint

azt állította, hogy összeköttetései miatt védelmet élvez a hatóságoknál.

Sokan bedőltek ennek az alvilági körökben, és vállalkozók közül is, ezért sok pénzt fizettek Sz. Zsoltnak. Az előadott aranyüzletből semmi sem volt igaz, akiket megemlített az üzlet kapcsán, azoknak az embereknek közük sem volt hozzá, nem üzleteltek a csalóval. Egy alkalommal az egyik minisztériumban dolgozó, befolyásos emberre hivatkozott, amit az egyik megvezetett károsult azért hitt el, mert egy vidéki pizzéria üzemeltetője felhívta őt a befolyásos ember nevében.

Nem csak magánszemélyeket és vállalkozásokat, de még egy sportegyesületet is megkárosított a férfi.

Egy legális befektetést ajánlott az egyesület képviselőjének, amivel magas hozamhoz juthatott volna. Miután megkapta a férfitől a 10 millió forintot, Sz. Zsolt eltűnt. Többen is feljelentést tettek ellene, a Győri Rendőrkapitányság pedig csalás miatt nyomoz, a Pesti Srácok legutolsó értesülései szerint, ismeretlen tettes ellen.