Novák Katalin: A liberálisok intoleránsak más eszmékkel és gondolatokkal szemben

NOVÁK Katalin
Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!
Manapság a liberálisok intoleránsak más eszmékkel és gondolatokkal, valamint a nyílt vitákkal és a nemzetállamokkal szemben - vélekedett Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn közzétett Twitter-üzenetében.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár Dacian Ciolos európai parlamenti (EP-) képviselőnek, az Újítsuk meg Európát (Renew Europe) nevű képviselőcsoportot vezető korábbi román miniszterelnöknek az Euractiv brüsszeli hírportálon hétfőn megjelent írásában közölt kijelentéseire reagált, amelyben a képviselő a múlt heti, Európa cenzúrázatlanul című online konferenciát és annak előadóit bírálta.

Írásában Ciolos az előadókat - Orbán Viktor magyar, Janez Jansa szlovén miniszterelnököt és Aleksandar Vucic szerb elnököt, valamint a francia Republikánusok európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjét, Francois-Xavier Bellamy EP-képviselőt - egyebek mellett tudatlannak és arrogánsnak nevezte.

Véleménye szerint a konferencia olyan politikusok "csapatépítő tréningje" volt, akik "az igazság időszakát követő populista korszakban ki akarják élni nacionalizmusukat".

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Forrás: MTI/Rosta Tibor

Novák Katalin aláhúzta:

valójában a múlt heti konferencia a gondolat és a vélemény szabadságáról szólt.

Az államtitkár úgy vélte, hogy a liberálisok ma már nem fogadnak el a sajátjaikon kívül más gondolatokat, nem tűrik el a nyílt vitát, és elutasítóan állnak hozzá a nemzetállamok törekvéseihez is.