A 17 éves lány és a barátja, aki egyben a futtatója is volt, kirabolta az egyik kuncsaftjukat. A férfi egy fejszenyéllel fenyegette meg az áldozatot halálosan. Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat ellenük.

A kecskeméti férfi és a fiatalkorú barátnője abból élt, hogy a 17 éves lány prostituáltként dolgozott. Tavaly októberben egy férfi megegyezett a lánnyal, hogy 4 ezer forintért elmegy vele, ezért a 44. számú főút melletti bekötőúton egy fás részre hajtott az autójával. Amikor végeztek, a kocsival visszaindultak a főút irányában, a lány futtatója azonban keresztbe állt előttük az úton egy rendszám nélküli autóval. A lány ekkor megkérdezte a férfit, hogy fél-e, majd azt mondta neki, hogy 10 ezer forintért tovább mehet.

illusztrációForrás: AFP

A férfi felhúzta a kocsija ablakait és hívni kezdte a 112-es segélyhívót. Ekkor a futtató férfi odalépett hozzá egy 75 centis fejszenyéllel a kezében és megfenyegette, hogy megöli és szétveri az autóját, ha nem teszi le a telefont. Ezek után azt is mondta a férfinak, hogy a lány még nincs 14, amit a mellette ülő lány és megerősített. Ezek után a férfi lerakta a telefont és odaadta a 10 ezret. A futtató azonban még 5 ezret követelt, és megint megfenyegette a férfit, aki azonban nem adott több pénzt.

A futtató férfinak nem ez volt az első bűncselekménye, 2018-ban a kecskeméti Kórház utcában viperával vert meg egy férfit. A verekedésbe később beszállt a fivére is, és ketten verték a férfit, akinek eltört a lapockája.

Az ügyészség a többszörös és különös visszaeső férfit a lánnyal együtt elkövetett minősített rablás mellett gyermekprostitúció kihasználása, egyedi azonosító jellel visszaélés, továbbá a fivérével együtt elkövetett súlyos testi sértéssel és garázdasággal is vádolja. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre.