Rácsok mögött maradhat a magyar bérgyilkos, D. Csaba - videó

2020.07.14. 14:16

Meghosszabbította a bíróság annak a D. Csabának a letartóztatását, aki a gyanú szerint 2018-ban Budapesten, a Pólus Center mögött brutális kegyetlenséggel meggyilkolt egy vállalkozót. Ezen kívül Amszterdamban is meggyilkolhatott egy maffiózót, Belgrádban pedig egy családapát. A bérgyilkos tavaly márciusban fogták el Prágában, majd júliusban adták ki Magyarországnak.

D. Csaba tettei közül a magyarországi illetve a hollandiai gyilkosságot vizsgálják itthon. Az ügyészség javasolta a férfi letartóztatásának meghosszabbítását, mert csak így lehet biztosítani a részvételét az eljárásban, valamint így zárható ki a bűnismétlés veszélye. A bíróság ma a javaslattal megegyezően szeptember 20-áig meghosszabbította a letartóztatását. 

D. CsabaForrás: police.hu

A döntés nem végleges, mivel D. Csaba és a védője fellebbezett.

A gyanú szerint D. Csaba 2018 nyarán, fényes nappal bement egy forgalmas amszterdami étterembe, ahol lelőtt egy 62 éves, horvát-holland kettős állampolgárságú maffiózót.

A Szilas pataknál egy vállalkozót gyilkolt meg D. CsabaForrás: Origo

Később, 2018 szeptemberében 11 kiló kokaint akart eladni egy magyar vállalkozónak, ezért megbeszélt vele egy találkozót a Pólus Center mögötti Szilas patakhoz. Kokain helyett azonban édesítőszert tett az 1 kilós csomagokba.

A vállalkozó behajolt a csomagtartóba, hogy ellenőrizze a kábítószert, ekkor D. Csaba fejbe lőtte.

A holttestét a patakba dobta.

Fejbe lőtte a családapát

D. Csaba tavaly januárban meggyilkolt egy családapát Belgrádban. A férfi éppen összecsukta az utcán a babakocsit, hogy betegye a kocsiba, amikor a bérgyilkos és a társa megálltak mellette egy fehér autóval. D. Csaba kiszállt az autóból, odament a férfihez, elővett eegy fegyvert és fejbe, majd mellkason lőtte.

Ezek után elmenekültek a helyszínről.

Ezt az ügyet a szerb hatóságok vizsgálják.

A férfit végül egy prágai hotelben sikerült elfogni tavaly márciusban. A magyar hatóságok már akkor felvették a kapcsolatot Csehországgal, hogy adják ki a bérgyilkost, majd a prágai bíróság úgy döntött, hogy Szerbiának és Magyarországnak is kiadható D. Csaba. Végül a cseh igazságügy-miniszter úgy döntött, hogy Magyarországnak adják ki. D. Csabát tavaly júliusban a TEK vette át a rajkai határátkelőnél.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK