A baloldali pártok nem a vírus, hanem a kormány ellen küzdöttek, rémhíreket és álvideókat terjesztettek – mondta napirend előtti felszólalásában kedden Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője. 

A vírus elleni csata első szakaszát megnyertük – mondta Halász János, a Fidesz képviselője napirend előtti felszólalásában. Most a gazdaság újraindítása a legfontosabb feladat, így több munkahelyvédő intézkedés történt és a hitelek visszafizetését is felfüggesztették - tette hozzá. A baloldali pártok nem a vírus, hanem a kormány ellen küzdöttek, rémhíreket és álvideókat terjesztettek – mondta a képviselő. A baloldal nélkül is legyőzzük ezt a válságot, de nem úgy, ahogyan Gyurcsányék tették 2008-ban. Mi a válságot a vállalkozások és a családok támogatásával segítjük, valamint emelkedik a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók bére, és visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat - mondta Halász János.  

Menczer Tamás válaszában azt mondta, a meccs még tart, a vírus itt van közöttünk, mert még nincsen vakcina. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára szerint a magyar kormány idejében hozott megfelelő intézkedéseket, és sokkal eredményesebb volt, mint más nyugati országok védekezései. Sajnálatos, hogy ebben az összefogásban a baloldal nemhogy nem vett részt, hanem a védekezésben résztvevőket folyamatosan támadták, kamuvideókat készítettek. Korózs Lajost, az egyik kamuvideó főszereplőjét, ez az elképesztő szégyen nem zavarta, hanem ismét elkezdte osztani az észt - tette hozzá az államtitkár. 

A csendes többség nem kér a provokációból

A homoszexualitás magánügy, ezért nem értjük, hogy miért kell a keresztény és nemzeti jelképeket sérteni a felvonulás során – mondta napirend előtti felszólalásában Rétvári Bence. A KDNP képviselője szerint most pedig a Szent Koronát sértették meg a szervezők, nem értik a józan gondolkodású emberek, hogy miért kell ezt az időszakot a szélsőségesek terepévé tenni. Ez egy provokációs lehetőség a baloldali pártok számára és a szélsőségesek számára is, akik a résztvevőket dobálni akarják – tette hozzá. A csendes többség egyik szélsőségből sem kér – mondta a parlamenti képviselő.  Szólt arról is, hogy a Szent Korona elleni provokáció ellen szóló petíciót több mint 10 ezren írták alá. 

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérum államtitkára válaszában azt mondta, hogy elfogadhatatlan minden olyan provokáció, ami a nemzeti jelképek ellen irányul. A nemzet méltóságát jeleníti meg a Szent Korona, így ha olyan környezetben jelenik meg, ami sérti a jelképet, az alaptörvény-ellenes cselekedet – tette hozzá. Itt a joggal való visszaélés esete valósul meg, ami mások ellen irányul - mondta Völner Pál. A többség durva provokálása nem segíti elő, hogy az érintett kisebbség iránti megbecsültség növekedjen – tette hozzá.