Így bukott le valójában a pátyi boncmester

2020.07.14. 09:07

Újabb döbbenetes részletek derültek ki a pátyi boncmester ügyében - írta a Blikk.

Mint ahogy azt az Origo több cikkben megírta, R. Dénes pátyi boncmester kertjében emberi maradványokat találtak, a gyanú szerint a férfi árulhatta ezeket. 

Magyar György, a férfi ügyvédje a Blikknek azt mondta: ügyfele "arra vállalkozott, hogy egészségügyi intézményeknél levő, vizsgálatokra kimetszett emberi szövetdarabok elszállításáról és megsemmisítéséről gondoskodjon."

A boncmester azt vállalta, megsemmisíti a maradványokat, de a krematórium költségeit nem tudta kifizetni, ezért halmozódtak fel a maradványokFotó: Polyák Attila - Origo

A krematórium szolgáltatásáért viszont fizetni kell, ám ő a költséget nem tudta kigazdálkodni. Ennek ismeretében a szöveteket hazavitte azzal a tervvel, hogy a későbbiekben teljesíti a kötelezettségét, amikor pénzhez jut.

A Blikk szerint rossz anyagi helyzete miatt többek között arra is rákényszerült, hogy 100 ezer forint alatti összegért megváljon az autójától is, amiben korábban az említett szövetdarabokat is szállította.

Az ügyvéd véleménye szerint R. Dénes nem számíthat komoly büntetésre, bár tény, hogy tette hordoz magában csalási elemeket, hiszen a feladatot, amiért a kórházakban a pénzt átvette, végül nem tudta elvégezni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK