Az ügyészség emberrablás, súlyos testi sértés kísérlete és zaklatás miatt nyújtott be vádiratot négy férfi ellen, akik elrabolták két kollégájukat.

Az ügyben érintett hat ember ugyanazon a munkahelyen dolgozott, ahol 2017 szeptemberében az egyik irodából eltűnt majdnem négymillió forint.

Az egyik emberrablónak, akit az ügyészség csak vezérként jellemez, meggyőződése volt, hogy két kollégájuk vitte el a pénzt.

Elhatározta, hogy ha kell, erőszakkal is, de visszaszerzi tőlük.

Az emberrablók értekezlet ürügyén behívták a két kollégát a cég telephelyére, ahol bezárták mögöttük az ajtót. A hangadó elkezdte követelni a pénzt.

Az értetlenkedő férfiakat először ököllel, majd egy teleszkópos bottal is megütötte.

Akkor már az egyik társa is bekapcsolódott. Ezután a harmadik férfi a vezér utasítására

gumilövedékes fegyverrel rálőtt a két áldozatra.

Forrás: Origo

A vezér engedélyezett egy telefonhívást a kollégáknak, hogy a rokonaik a helyszínre hozhassák a pénzt. Aztán, mint a filmekben, a két férfit megkötözték és egy zárt dobozos teherautó rakterébe kényszerítették. A negyedik vádlott - a sofőr - a telephely környékén autóztatta őket.

Mivel rövid időn belül senki sem hozott senki pénzt, a vezér felszólítására az egyik áldozat ismét felhívta a családját azzal, hogy ha nem hoznak pénzt, nem fogják őket elengedni.

A telefon után a két férfit arra kényszerítették, hogy üljenek vissza a teherautóba. Újra autózni vitték őket. A két áldozat ekkor már rugdosta az autó ajtaját és kiabált. Az embberrablók megijedtek attól, hogy feltűnést keltenek, ezért megálltak, és - mivel a vezér ekkor már nem volt velük - elengedték a két férfit azzal, hogy aznap estére szedjék össze a pénzt.

Eközben a rokonok hívták a rendőröket, akik a telephelyre érve elfogták az emberrablókat.