Azt mondták, ha nem szerez 20 milliót, elássák - videó

emberrablás, Budapest, golfütő, 7-es vasütő
golfütőt is találtak az emberrablóknál, ezzel könnyen agyon lehet verni egy embert
Vágólapra másolva!
Eltörték a lábát egy Zuglóból elrabolt férfinak azért, hogy ne tudjon elmenekülni abból a műhelyből, ahol fogva tartották. Később baseballütővel és vascsővel is többször megütötték a férfit. Az áldozatnak eltört a kulcscsontja, az arccsontja és számos zúzódása keletkezett. A négy rabló közölte vele, ha nem szerez 20 millió forintot, nem engedik el, megölik és elássák és a családját is bántani fogják. A rendőrség elfogta az emberrablókat. Vascsövet, mobiltelefonokat, egy BMW-t, 10 indítókulcsot, jármű diagnosztikai eszközt, kést és gyilkolásra is használható golfütőt is lefoglaltak tőlük. 
Vágólapra másolva!

Ahogy írtuk, a budapesti rendőrök július 8-án egy lopott autó miatt kerestek fel egy 44 éves férfit zuglói otthonában. Amikor megérkeztek, látták, hogy nagyon megsérült, többen segítettek neki, hogy kijusson a házból.

A rendőrök mentőt hívtak a férfihez, aki azt mondta, motorbalesete volt, de a sérülései támadás nyomainak látszódtak.

A XIV. kerületi rendőrök testi sértés miatt indítottak nyomozást. A vizsgálatok során kiderült, hogy a férfit néhány nappal korábban elrabolták.

Az áldozat már a kórházban beszélt a rendőröknek arról, hogy július 6-án délelőtt rátámadtak a garázsánál. Többen megverték, majd egy autó hátsó ülésére tuszkolták és egy műhelybe vitték. Ott először egy székhez akarták láncolni, de aztán, hogy ne tudjon elmenekülni,

eltörték a lábát. Majd baseballütővel és vascsővel is többször megütötték.

Eltört a kulcscsontja, az arccsontja és testén számos zúzódás is keletkezett.

Balotai Attila r. ezredes, a BRFK Felderítő Főosztály vezetője Fotó: Polyák Attila - Origo

A férfire négyen támadtak rá. Foglyul ejtették és

azzal fenyegették, ha nem szerez 20 millió forintot, elássák és a családján is bosszút állnak.

A férfi közölte velük, hogy nincs nála pénz, és mivel a garázsban maradt a telefonja, ezért nem is tud telefonálni, hogy küldjenek neki. Az emberrablók megkeresték a férfi barátnőjét és rávették, hogy adja át a telefonját egy találkozón. A készülékkel a 46 éves, budapesti B. György visszament a műhelybe.

A férfit arra kényszerítették, hogy kérjen kölcsön ismerőseitől.

Mivel ez nem sikerült, az emberrablók július 7-én a Gyömrői úti felüljárónál egy szervízúton szabadon engedték áldozatukat, de továbbra is követelték tőle a pénzt.

golfütőt is találtak az emberrablóknál, ezzel könnyen agyon lehet verni egy embert Forrás: Police.hu

A rendőrök július 9-én elfogták a budapesti 33 éves Sz. Zsoltot és a 25 éves M. Tamást, majd pár órával később egy vecsési parkolóban B. Györgyöt is. Negyedik társuk, a 43 éves M. Brendon ellen elfogatóparancsot adtak ki, aki július 14-én feladta magát a rendőrségen.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője és Balotai Attila r. ezredes Fotó: Polyák Attila - Origo

A házkutatások során, és ott, ahol a férfit fogva tartották,

mobiltelefonokat, egy BMW -t, 10 indítókulcsot, jármű diagnosztikai eszközt, golfütőt, vascsövet és kést is lefoglaltak.

A rendőrök fegyveres emberrablás miatt gyanúsítottként hallgata ki a férfiakat és javasolták a letartóztatásukat. A bíróság Sz. Zsolt, M. Tamás, valamint B. György letartóztatását elrendelte.

Fotó: Polyák Attila - Origo