Prostitúcióra kényszerítette barátnőit egy férfi

2020.07.15. 11:24

Emberkereskedelemmel vádol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy férfit, aki prostitúcióra kényszerítette két barátnőjét, a keresetüket pedig elvette tőlük.

A férfi 2018 tavaszán a házába fogadott egy 17 éves lányt, akivel szerelmi kapcsolatba került. Nem sokkal később egy másik lány is hozzájuk költözött, ő is szerelmes lett a férfiba. Mivel a megélhetésükhöz nem volt elég pénzük, a férfi azt kérte a nőktől, hogy

az interneten adjanak fel szexuális hirdetést, a vendégeket pedig fogadják a házában.

A két nő heteken keresztül prostituáltként dolgozott. Naponta tíznél több kuncsaftjuk volt, az ezzel megkeresett pénzt átadták a férfinek - írta Martossy György, a főügyészség megbízott vezetője közleményében.

Miután a fiatalabb lány is nagykorú lett, mindhárman Brüsszelbe utaztak, ahol a nőknek az utcán kellett folytatniuk a prostitúciót.

illusztrációFotó: Polyák Attila - Origo

A férfi nem ment messzire, egy szálloda ablakából figyelte őket. Meghatározta a napi bevétel minimumát és elvette tőlük a pénzt. A hét minden napján dolgozniuk kellett, rossz időben is, munkaidejük a kimerülésig tartott, végső esetben két órát pihenhettek.

Ha nem akartak dolgozni, a férfit bántotta az idősebb nőt.

A két nőt 2018 novemberéig Brüsszelben és Magyarországon is, feltehetően Nyíregyházán is futtatta a férfi,a teljes bevételt elvette tőlük, a pénzből autót vett és berendezte a házát.

Az ügyészség a vádlottra fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Ha az előkészítő ülésen a férfi beismerő vallomást tenne, öt év fegyházra számíthat.