Lazítást követelnek a zenészek

2020.07.15. 15:17

Majka felhívása után több magyar zenész is felszólalt a koncertstop meghosszabbítása ellen. A mostani szabályozás szerint augusztus 15-ig nem lehet 500 főnél népesebb rendezvényt tartani. Ezzel szemben Nagy Feró arról beszélt, egyetlen zenekar sem veszélyeztetheti a közönsége egészségét. Magyarországon egyelőre jók a fertőzési adatok, a kormány tárgyal a koncertstop jövőjéről. 

Ne legyen kettős mérce! Indítsuk be a zeneipart is! – ezt írta a közösségi oldalán Majka, miután Palkovics László innovációs és technológiai miniszter egy interjúban arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány várható második hulláma miatt nem valószínű, hogy enyhítenek az 500 főnél nagyobb tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozásokon.

Ezt követően több zenekar és zenész csatlakozott Majka kéréséhez, többek között a Tankcsapda, a Magna Cum Laude, a Fran Palermo frontembere, Henri Gonzo és Farkas Roland (Wolfie), a Punnany Massif alapítója.

A vírus még nem mondta, hogy lehet bulikat tartani, az ugyanis nem szűnt meg. Szerintem ez az egész korlátozás nem rólunk szól, hanem a közönségről, hiszen mi, zenészek izolálni tudjuk magunkat a színpadon”– nyilatkozta Nagy Feró a Blikknek. Hozzátette: a Beatrice eleve úgy készült, hogy idén már nem koncertezik, mert a zenekar úgy érzi, nem teheti meg a közönségével, hogy veszélynek teszi ki őket.

A mostani szabályozás szerint augusztus 15-ig, szerdáig tart az 500 fő feletti tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozás. A kormány tárgyal arról, hogyan szabályozza augusztus 15-e után a koncerteket. 

Magyarországon most alacsony az új fertőzöttek száma, folyamatosan csökken az aktív fertőzöttek száma is.