Megúszhatja a gyilkosságot a VV Fanni-ügy gyanúsítottja

2020.07.15. 10:36

B. László, akit VV Fanni meggyilkolása miatt tartóztattak le, beismerte a bűnrészességet, a gyilkosságot viszont tagadja. Az ügyészség nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolta meg a férfit, de lehet, hogy személyi szabadság megsértése miatt ítélik majd el. Ha nem kerül elő a volt valóságsztár holtteste, és nem sikerül elegendő bizonyítékot összegyűjteni a gyilkossággal kapcsolatban, a Bors szerint lehet, hogy B. László szabadon távozhat az ítélethirdetés után.

Holttesttel vagy holttest nélkül jövőre elítélhetik a gyanúsítottat a VV Fanni-ügyben. A bizonyítékok között van vérfolt, DNS, de más nyomok is a bíró rendelkezésére állnak. B. László is tett vallomást. Bár azt tagadja, hogy megölte volna a tévéből ismert fiatalt nőt, azt beismerte, hogy járt nála aznap, a karjába vette a testétés elvitte az egyik mélygarázsban álló bérelt autóhoz, amelyben megtalálták a nő vérét. A férfi beült és kihajtott vele a házból. Úgy bukott le, hogy az autókölcsönző felhívta a rendőrséget a véres csomagtartó miatt. 

Három éve nem találják VV Fannit

Novozánszki Fanni prostituáltként dolgozott a Marina parti lakásában. 2017. november 20-án este is otthon volt, akkor tűnt el.

A lakópark biztonsági kamerája rögzítette, hogy B. László mit tett a nő testével, de nem tudni, hogy akkor még élt-e. 

A férfi azt állította, hogy élt, ugyanakkor a vér arra utal, hogy megtámadhatta és a holttestet akarta eltűntetni. 

B. László bérelt autóval vitte el a helyszínre a lányt, amiben a nyomozók sok vért találtak. Ezután a gyanúsított saját autóját is lefoglalták, aminek csomagtartójában egy kötél is volt, rajta Fanni vérévelForrás: police.hu

B. Lászlónak tehát volt módja, ideje és lehetősége a gyilkosságra, de mi lehetett az indíték? Felmerült, hogy féltékenység állhat a háttérben, a nyomozók viszont kiderítették, hogy az egykor MSZP-s színekben induló képviselőjelöltnek három éve

anyagi gondjai voltak, rendszeresen kért kölcsön pénzt az ismerőseitől.

Személyi szabadság megsértése?

Úgy gondolják, hogy a nőtől is pénzt akart, nyereségvágyból elkövetett emberölés vádolták meg az ügyészek. 

B. László büntette a személyi szabadság megsértése, amire a maximálisan kiszabható büntetés öt év, azt gondolom, ez a legtöbb, amit László kaphat. Ebből másfél évet már leült előzetes letartóztatásban, s már több mint egy éve házi őrizetben van, igaz, azt máshogy számolják majd be. A tényeg ezek, aztán meglátjuk, milyen döntést hoz a bíróság"

– mondta a Borsnak dr. Brodmann Péter, a vádlott ügyvéd nagybátyja.

B. László a bíróságonFotó: Polyák Attila - Origo

A lap szerint a három év a legreálisabb. Ez pedig azt jelenti, hogy legfeljebb pár hónapot kell majd börtönben töltenie, de ha a koronavírus-járvány vagy más miatt elhúzódik az ügy tárgyalása, az sem lehetetlen, hogy szabadon távozhat az ítélethirdetés után.