Ahogy korábban az Origo megírta, július 6-án elrabolta, megfenyegettek, és bántalmaztak egy zuglói férfit, majd 20 ezer forint váltságdíjat követeltek tőle. Miután a férfi nem tudott fizetni, elengedték. Az ügyben korábban már három férfit letartóztattak, még két további elkövetőt keresnek.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra, augusztus 16-ig rendelte el az újabb gyanúsított letartóztatását. A bíróság megállapította, hogy a férfi rendezetlen körülmények között él, az általa elkövetett bűncselekmény súlya, és magas büntetési tétele miatt nem kizárt nála a szökés és a rejtőzködés veszélye. Emellett többszörösen büntetett előéletű, az emberrablás elkövetésekor is több büntetőeljárás folyt ellene, és a bűnismétlés veszélye is fennáll. Emiatt a bíróság úgy ítélte meg, hogy indokolt a letartóztatása.

A fegyveres zuglói emberrablás ügyében korábban már három embert letartóztattak.A rendőrök a szerdai sajtótájákoztatón elmondták, hogy hat emberrabló támadt a férfira július 6-án, majd közel két napon át kínozták, verték, eltörték kulcscsontját, arccsontját. Váltságdíjként előbb öt, majd húszmillió forintot követeltek. A rendőrök azt feltételezik, hogy az emberrablásnak köze lehetett egy eltűnt autóhoz. A rendőrök még két további emberrablót keresnek.A rendőrség szerint ilyen brutális emberrablás legutóbb a 90-es évek óta nem történt Magyarországon.