Hatvankét millió forintot loptak el egy budapesti nő bankszámlájáról

ÖBB MINT 60 MILLIÓ FORINTOT LOPTAK EGY ÜGYFÉL BANKSZÁMLÁJÁRÓL – ELFOGTÁK ŐKET A RENDŐRÖK 
Megosztás    
2020. 07. 16., cs - 08:00 Budapesti Rendőr-főkapitányság
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály különösen na
Vágólapra másolva!
Két bűntársuk mellett még egy fiatal banki ügyintéző is segített annak a két embernek, akik több mint 60 millió forintot loptak egy bankszámláról. A tolvaj férfit még keresik, a fényképét is közzétették. A többieket elfogták. Különösen nagy kárt okozó csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoznak az ügyben a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályának munkatársai. 
Vágólapra másolva!

Egy budapesti nő április 9-én megdöbbenve látta, hogy

a bankszámláján lévő 62 millió forintot érő értékpapírjait a tudta és beleegyezése nélkül eladták, és a pénzt egy ismeretlen számlára utalták.

Forrás: Police.hu

A BRFK nyomozói megállapították, hogy K. Györgyné és a jelenleg szökésében lévő élettársa, Balogh Sándor rávette V. Gergő banki ügyintézőt,

hogy a nő számlájához biztosítson nekik netbankon keresztül hozzáférést.

A páros munkáját a banki ügyintézőn kívül még két férfi - H. János és F. László – is segítette; ők arról gondoskodtak, hogy legyen egy olyan bankszámla, ahová a jogosulatlanul megszerzett pénzt átutalhatják.

A netbankos hozzáférési adatok birtokában K. Györgyné belépett az ügyfél internetbankjába, és néhány tranzakció után 62 millió forintot utalt a bankszámlára, amit F. László nyitott. F. László felvette és átadta társainak a pénzt.

Forrás:Police.hu

Július 7-én budapesti lakásán fogták el K. Györgynét a rendőrök. Átkutatták az otthonát. K. Györgyné és Balogh Sándor autójának csomagtartójában

közel 54 millió forintot és 1 millió forint értékű ékszereket találtak.

A pénzt, az ékszereket és a nagy értékű autókat a bűncselekménnyel okozott kár megtérítése érdekében lefoglalták.

Forrás:Police.hu

A 47 éves K. Györgynét egyrendbeli különösen nagy kárt okozó csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság elrendelt.

A nyomozók a 25 éves V. Gergőt egyrendbeli bűnsegédként elkövetett információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és kétrendbeli hamis magánokirat felhasználásának megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, akinek letartóztatását az illetékes bíróság elrendelte.

Az 58 éves F. Lászlót és a szintén 58 éves H. Jánost pedig bűnsegédként elkövetett információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ők az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek.

Balogh Sándor Forrás: Police.hu

A rendőrök még keresik K. Györgyné társát a 37 éves budapesti Balogh Sándort, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki, és a fényképét is közzétették. Azt kérik, hogy aki tud valamit róla, jelentkezzen a rendőrségen.