Emberkereskedelemmel és kitartottsággal is gyanúsítanak egy enyingi férfit

2020.07.16. 16:45

Egy enyingi férfi hónapokon keresztül szerelemmel és közös jövővel hitegetett egy dunaújvárosi lányt. Még arra is rávette, hogy prostituáltként dolgozzon. A nőtől elvett bevételből hónapokig nagyon jól élt. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda székesfehérvári osztálya bűnszervezetben, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és kitartottság megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a 37 éves, enyingi S. I. ellen.

A férfi tavaly márciustól a nyár végéig prostituáltként dolgoztatott egy dunaújvárosi lányt, akitől a bevétele egy részét, de sokszor az egész pénzét elvette és magára költötte. 

A nőnek rendszeresen be kellett számolnia arról, hogy aznap mennyit keresett. A bevételt aztán vagy készpénzben vagy átutalással kellett elküldenie a futtatójának. Ugyanakkor nem a saját számlaszámát adta meg a nőnek.

Forrás: Police.hu

A férfinek volt három bűntársa, akik a saját számlájukról vették fel az oda utalt, prostitúcióval megkeresett pénzt.

Ők adták át a 37 éves enyingi férfinak. November 13-án hajnalban fogták el a férfit és a bűntársait a rendőrök egy akcióban.

Az otthonaikat is átkutatták. Több olyan tárgyi bizonyítékot is lefoglaltak, amelyek a bűncselekménnyel kapcsolatba hozhatók.

Az enyingi férfit bevitték a kapitányságra, ahol bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A bíróság november 15-én elrendelte a letartóztatását.

A nyomozás során felmerült újabb információk alapján idén májustól kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelemmel és kitartottsággal is gyanúsítják a stricit. 

A KR NNI székesfehérvári osztályán most fejezték be a nyomozást az ügyben, amelynek iratait vádemelési javaslattal küldte tovább a Fejér Megyei Főügyészségen dolgozó ügyészeknek.