Emberkereskedelemmel és kitartottsággal is gyanúsítanak egy enyingi férfit

prostituált, rendőrség, kerítés, strici
Vágólapra másolva!
Egy enyingi férfi hónapokon keresztül szerelemmel és közös jövővel hitegetett egy dunaújvárosi lányt. Még arra is rávette, hogy prostituáltként dolgozzon. A nőtől elvett bevételből hónapokig nagyon jól élt. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda székesfehérvári osztálya bűnszervezetben, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és kitartottság megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a 37 éves, enyingi S. I. ellen.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly márciustól a nyár végéig prostituáltként dolgoztatott egy dunaújvárosi lányt,

akitől a bevétele egy részét, de sokszor az egész pénzét elvette és magára költötte.

A nőnek rendszeresen be kellett számolnia arról, hogy aznap mennyit keresett. A bevételt aztán vagy készpénzben vagy átutalással kellett elküldenie a futtatójának. Ugyanakkor nem a saját számlaszámát adta meg a nőnek.

Forrás: Police.hu

A férfinek volt három bűntársa, akik a saját számlájukról vették fel az oda utalt, prostitúcióval megkeresett pénzt.

Ők adták át a 37 éves enyingi férfinak. November 13-án hajnalban fogták el a férfit és a bűntársait a rendőrök egy akcióban.

Az otthonaikat is átkutatták. Több olyan tárgyi bizonyítékot is lefoglaltak, amelyek a bűncselekménnyel kapcsolatba hozhatók.

Az enyingi férfit bevitték a kapitányságra, ahol

bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja

miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A bíróság november 15-én elrendelte a letartóztatását.

A nyomozás során felmerült újabb információk alapján idén májustól kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelemmel és kitartottsággal is gyanúsítják a stricit.

A KR NNI székesfehérvári osztályán most fejezték be a nyomozást az ügyben, amelynek iratait vádemelési javaslattal küldte tovább a Fejér Megyei Főügyészségen dolgozó ügyészeknek.